У Швеції слідчі знайшли сліди вибухівки на місці аварій на "Північних потоках"
Категорія
Світ
Дата публікації

У Швеції слідчі знайшли сліди вибухівки на місці аварій на "Північних потоках"

У Швеції слідчі знайшли сліди вибухівки на місці аварій на "Північних потоках"
Джерело:  online.ua

Шведський прокурор Матс Юнгквіст, який веде поточне розслідування вибухів на газопроводах "Північний потік-1" та "Північний потік-2", заявив, що інцидент є грубою диверсією, оскільки на місці вибуху знайшли вибухові речовини.

Джерело: заява шведського прокурора Матса Юнгквіста

Вибухи на газопроводах були диверсією

Під час огляду місця злочину, який проводився на місці в Балтійському морі, було зроблено велику кількість конфіскацій, а територія була ретельно задокументована. Проведені аналізи показують сліди вибухівки на кількох знайдених сторонніх предметах, - сказав прокурор.

Наразі проводяться поглиблені аналізи, що зробити більш точні висновки про інцидент.

Зазначається, що попереднє слідство є дуже складним і всебічним. Чи можна комусь вручити підозру у вчиненні злочину, має показати продовжене досудове розслідування.

Співпраця з владою Швеції та інших країн працює чудово. Для подальшої роботи з попереднім розслідуванням і для різноманітної поточної співпраці важливо, щоб ми могли працювати в мирі та тиші, – каже прокурор Матс Люнгквіст.

Наразі прокурор не може надати більше інформації та не може бути доступним для ЗМІ.

Вибухи на "Північних потоках"

27 вересня на газопроводі "Північний потік-1" в Балтійському мові виявили кілька витоків. За кілька годин витоки знайшли і на другому газопроводі.

"Північний потік-1" має витоки в обох трубах: одна — у морській економічній зоні Данії, а друга — у Швеції. Два витоки були дуже близько один до одного.

"Північний потік-2" має витік лише в одній трубі.

Під час вибуху вимірювальні станції у Швеції та Данії зареєстрували сильні підводні вибухи в тому ж районі, де стався витік газу з газопроводів.

У ЄС запідозрили диверсію. РФ звинуватила у вибухах Велику Британію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?