Канал 1+1 терміново звернувся до Зеленського - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Канал 1+1 терміново звернувся до Зеленського - що сталося

Канал 1+1 терміново звернувся до Зеленського - що сталося
Джерело:  online.ua

Група "1+1 медіа" звернулася по допомогу до українського лідера Володимира Зеленського та керівництва держави через обшуки, які провела СБУ у їхніх журналістів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву холдингу.

Варто звернути увагу на те, що лист адресовано, зокрема, главі держави Володимиру Зеленському і спікеру Ради Дмитру Разумкову. Група просить не допустити "прямого посягання на свободу слова". Представники холдингу у своїй заяві скаржаться на дії СБУ, зокрема на обшуки, які пройшли 5 лютого. Вони зазначають, що під час обшуку слідчими було допущено низку грубих порушень кримінального процесуального закону.

Журналісти запевняють, що "дії Служби безпеки України не мали нічого спільного з розслідуванням якихось злочинних дій, а є нічим іншим як черговою спробою політичного тиску на незалежне медіа".

"Ми звертаємося до вас із проханням не залишити цю ситуацію поза увагою, не допустити посягання на свободу слова в Україні та вжити заходів щодо недопущення прямого політичного тиску і спроб переслідування незалежних медіа", - сказано в заяві.

Як відомо, 5 лютого стало відомо про обшуки у приміщенні студії Олександра Дубінського на телеканалі "1+1" за адресою Куренівська,18 в Києві.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, голова держави Володимир Зеленський розповів депутатам "Слуги народу", що йому точно відомо, що запис розмов очільника уряду Олексія Гончарука монтували на комп‘ютерах журналістів телеканалу "1+1".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?