Кандидат на посаду глави МОЗ заявив про «расові особливості лікування людей»
Категорія
Україна
Дата публікації

Кандидат на посаду глави МОЗ заявив про «расові особливості лікування людей»

Кандидат на посаду глави МОЗ заявив про «расові особливості лікування людей»
Джерело:  online.ua

Один з найбільш вірогідних кандидатів на посаду майбутнього міністра охорони здоров’я, власник мережі клінік «Борис» Михайло Радуцький вважає, що представників різних рас повинні по-різному лікувати. Причиною цього є «генетичні відмінності в перебігу хвороб». Про це Радуцький заявив в інтерв’ю виданню «Ваше здоров’я».

«Адже, скажімо, генетичні відмінності в перебігу тих чи інших хвороб у представників різних рас визначають і особливості їх лікування. Тому протоколи повинні бути тільки державними, написаними українською мовою, затвердженими Міністерством охорони здоров'я і Мін’юстом, адаптованими», – сказав Радуцький.

Суперечлива заява можливого глави МОЗ викликала здивування у діючої в.о. міністра – Уляни Супрун. У своєму дописі в Facebook вона пояснила, що ніяких расових особливостей в перебігу чи лікуванні хвороб не існує.

«Ми вже нагадували народному депутату Ользі Богомолець, що не буває ніяких «імунних потреб нації», а хвороби не знають національних або територіальних кордонів. Тому жителі будь-якої країни світу можуть заразитися тим самим вірусом кору, поліомієліту або збудником дифтерії», – написала Супрун.

Також очільниця МОЗ розповіла, що міжнародні протоколи – це універсальні алгоритми призначення лікування пацієнтам. Вони створюються медичним співтовариством на основі багаторічних досліджень і пошуків оптимального шляху лікування. Анатомія для українців, американців чи поляків – однакова. Процес протікання тих чи інших захворювань теж однаковий.

Як відомо, 27 липня глава штабу пропрезидентської партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко повідомив, що на посаду глави МОЗ поки розглядається тільки одна кандидатура – Михайло Радуцький, який зараз також є радником президента Володимира Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?