Карантин має залишатися - Зеленський терміново попередив українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Карантин має залишатися - Зеленський терміново попередив українців

Карантин має залишатися - Зеленський терміново попередив українців
Джерело:  online.ua

Ситуація з коронавірусом в Україні не йде на покращення, що потребує відповідної реакції влади. Президент Володимир Зеленський попередив країну про продовження карантинних обмежень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на підсумки наради в Офісі президента.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, протягом останньої доби по всій країні зареєстрували понад 1,6 тисячі нових хворих. Він запропонував продовжити карантин до 1 листопада.

"Загальна кількість осіб, що захворіли на коронавірусну інфекцію в Україні від початку пандемії, перевищила 108 тисяч. Найбільш постраждалі на сьогодні області – Чернівецька, Івано-Франківська, Харківська й Тернопільська", - додали в ОПУ.

На це Зеленський відповів, що повністю підтримує введення превентивних заходів для боротьби з інфекцією. Йдеться про заборону на роботу нічних клубів та організацію концертів.

"Але карантин має залишатися адаптивним та необтяжливим для підприємців. Малий і середній бізнес повинен мати можливість правильно організувати роботу в нових умовах", - зауважив президент.

Нагадаємо, карантин в Україні триває з середини березня. Перші два місяці він був максимально жорстким, не працювали громадський транспорт, розважальні заклад, ТРЦ, а от гастрономічні локації функціонували лише в режимі на виніс.

Влітку карантин змінили на адаптивний — у різних областях вводять обмеження різного ступеню, відповідно до наявної там епідемічної ситуації. Максимально жорсткий передбачає також закриття закладів та блокування громадського транспорту.

Як повідомляв ONLINE.UA, Зеленський виступив з неочікуваною заявою — він переконаний, що нормандська зустріч за участі очільника Кремля Путіна відбудеться до кінця вересня. В Офісі українського лідера наголосили, що президент "звернув увагу на прогрес", що "наближає проведення чергової зустрічі нормандської четвірки на рівні лідерів держав".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?