Карантин в Нових Санжарах: в РНБО розкрили деталі обстеження евакуйованих українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Карантин в Нових Санжарах: в РНБО розкрили деталі обстеження евакуйованих українців

Карантин в Нових Санжарах: в РНБО розкрили деталі обстеження евакуйованих українців
Джерело:  online.ua

У суботу, 22 лютого, у українців і іноземців, яких евакуювали з охопленого епідемією коронавірусу Китаю, взяли перші аналізи на смертельну інфекцію. Збір матеріалу провели епідеміологи, які прибули в Нові Санжари для обстеження людей. Аналізи на коронавірус зроблять в лабораторії Києва, куди матеріали будуть відправлені літаком. Їх будуть брати кожні три дні у всіх, хто знаходиться в санаторії Нацкорпуса "Нові Санжари", куди розмістили евакуйованих з КНР людей. Про це повідомив глава РНБО Олексій Данілов під час візиту в Нові Санжари, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Полтавської ОДА.

На брифінгу з журналістами Данілов підкреслив, що аналізи евакуйованим людям з Китаю будуть робити за допомогою вітчизняних тестів, які розробили українські фахівці. Вся інформація про результати досліджень буде оприлюднюватися по мірі їх проведення. Перша партія зразків вже зібрана - її направили в лаборатрію Києва літаком.

Слід зазначити, що журналіст Олександр Махов, який знаходиться на карантині разом з евакуйованими, повідомив в соцмережі, що вранці 22 лютого в медичний центр Нові Санжари приїхала група епідеміологів. Він опублікував фото, як фахівці збирали матеріал на аналізи з носової порожнини у пасажирів літака та членів екіпажу рятувальної місії, які були залучені до евакуації українців і іноземців з Китаю.

Крім обстеження евакуйованих з Китаю людей, Данілов прокоментував ситуацію в Нових Санжарах, де виникли заворушення через розміщення українців у санаторії МВС. За словами Данилова, станом на 22 лютого ситуація в Нових Санжарах контрольована. Він додав, що участь в зіткненнях 20 лютого брали немісцеві, які займалися підбурюванням натовпу. Секретар РНБО додав, що люди, які підбурювали натовп в Нових Санжарах, були "професійними провокаторами". Зараз правоохоронці органи встановлюють усіх причетних до сутичок.

"Ситуація, яка сьогодні є - ви бачите, вона є контрольованою, ніяких сьогодні проблем немає. Ми чітко усвідомлюємо, що, на превеликий жаль, не всі жителі Нових Санжар, не всі місцеві в цьому брали участь. Були люди, які до Санжар не мають відношення. Ці люди є професійними, і коли відбувається така ситуація, вони підбурюють, а потім, скажімо так, трошечки зникають. Ще раз скажу - і СБУ, і МВС розуміють, про кого йде мова. Я думаю, вони відпрацюють цю ситуацію. .. Є професійні провокатори, які займаються цим питанням", - заявив Данілов.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Нові Санжари терміново виїхав секретар РНБО Олексій Данілов. За дорученням президента України Володимира Зеленського він на місці ознайомиться з ситуацією, яка виникла через розміщення в місцевому санаторії МВС евакуйованих з Китаю українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?