Карантин в Україні продовжили до кінця 2020 року з нововведеннями
Категорія
Україна
Дата публікації

Карантин в Україні продовжили до кінця 2020 року з нововведеннями

Карантин в Україні продовжили до кінця 2020 року з нововведеннями
Джерело:  online.ua

Карантин по всій Україні, який ввели навесні для подолання епідемії коронавірусу COVID-19, продовжили ще на два місяці, до 31 грудня.

Режим обмежень був чинним до 31 жовтня, наразі він фактично пролонгований до 2021 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на рішення Кабінету міністрів під час засідання у вівторок, 13 жовтня.

Згідно з поясненням пресслужби, рішення ухвалили на тлі нових антирекордів пандемії COVID-19, головна мета обмежень - безпека України.

Водночас пролонгування доповнили нововведеннями. Перш за все урядовці змінили правила щодо кількості людей у масових зібраннях. Для зеленої зони дозволеним показником стане 50 осіб при дотриманні дистанції у півтора метри й використанні масок, для жовтої заборонено понад 30 учасників, у помаранчевий не можна збиратися понад 20.

Також спортивні змагання проводитимуть без глядачів, виключенням стануть заходи міжнародного рівня. Це можливо за окремим рішенням Міністерства охорони здоров'я.

До закладів середньої освіті звернулися із рекомендаціями щодо канікул, які повинні початися 15 жовтня й тривати до 30-го. Таку ініціативу погодили представники Державної комісії ТЕБ і НС.

Заклади професійно-технічної, передвищої та вищої освіти рекомендували перевести студентів на тимчасове дистанційне навчання. Такий режим слід утримати з 15 жовтня до 15 листопада.

Станом на ранок у вівторок, 13 жовтня, в Україні зареєстрували 270 587 випадків коронавірусу COVID-19, за попередню добу нових 5 133.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова Кабінету міністрів Денис Шмигаль закликав очільників усіх областей та українських громадян утриматися від проведення масових заходів найближчим часом, у тому числі конгресів і конференцій, оскільки ситуація з пандемією коронавірусу в нашій країні почала стрімко загострюватися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?