Шмигаль озвучив екстрене попередження усім українцям щодо 14 жовтня
Категорія
Україна
Дата публікації

Шмигаль озвучив екстрене попередження усім українцям щодо 14 жовтня

Шмигаль озвучив екстрене попередження усім українцям щодо 14 жовтня
Джерело:  online.ua

12 жовтня очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль закликав очільників усіх областей та українських громадян утриматися від проведення масових заходів найближчим часом, у тому числі конгресів і конференцій, оскільки ситуація з пандемією коронавірусу в нашій країні почала стрімко загострюватися. Це попередження пролунало під час селекторної наради з головами ОДА. Окрім того, Денис Шмигаль згадав про статистику щодо захворюваності на коронавірусну інфекцію та звернув увагу на те, що критична ситуація продовжує залишатися в Харківській області. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Кабінету міністрів України.

"На День захисника України в різних містах планується проведення урочистих заходів. Прохання тримати діалог та вести активну роботу з організаторами, щоб заходи відбулись у безпечних умовах із дотриманням всіх протиепідемічних правил",  — наголосив глава уряду.

За словами Дениса Шмигаля, наразі Харківщина та місто Київ залишаються лідерами за загальною кількістю виявлених випадків захворювання. Окрім того, він наказав владі на місцях надати пропозиції Міністерству охорони здоров’я щодо збільшення ліжкового фонду. У КМДА на це відповіли, що будуть відпрацювати розгортання мобільних госпіталів, а також розширять кількість ліжкомісць за рахунок установ Національної академії наук та спеціалізованих відомчих лікарень.

Як уже згадувалося раніше, саме через поширення пандемії очільник КМУ Денис Шмигаль скликав 9 жовтня термінову нараду з керівниками державних обласних адміністрацій та за участі секретаря РНБО Олексія Данілова щодо ситуації з COVID-19. Варто звернути увагу на те, що було вирішено подібні наради влаштовувати на регулярній основі тричі на тиждень. Що також важливо розуміти, за добу 11 жовтня в Україні діагноз COVID-19 підтвердили 4 420 особам, померли 43 хворих, одужали 903 пацієнти, госпіталізували 521 людину.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Верховна Рада негайно викликала на килим Дениса Шмигаля, оскільки не задоволена роботою Кабінету міністрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?