Верховна Рада негайно викликає Шмигаля на килим
Категорія
Україна
Дата публікації

Верховна Рада негайно викликає Шмигаля на килим

Верховна Рада негайно викликає Шмигаля на килим
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Між Верховною Радою України та Кабінетом міністрів спалахнув новий конфлікт. Цього разу парламентський комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів визнав незадовільною роботу комнади очільника уряду Дениса Шмигаля щодо формування прожиткового мінімуму та вже офіційно запропонував заслухати прем'єр-міністра найближчій годині запитань до КМУ. З такою гучною заявою виступила очільниця комітету Галина Третьякова (фракція "Слуга народу") під час його засіданні 12 жовтня, інформує ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Визнати роботу уряду незадовільною і звернутися... до погоджувальної ради (керівників фракцій і груп — ред.), як тільки вона засідатиме, винести питання про формування прожиткового мінімуму на найближчу годину запитань до уряду, щоб нам про його формування доповів прем'єр", — наголосила Галина Третьякова.

Варто звернути увагу на те, що пропозицію глави комітету вже підтримали. Окрім того, зазначається, що український парламент ухвалив рекомендації парламентських слухань "Проблеми формування прожиткового мінімуму в Україні" 19 травня 2020 року. У них, зокрема, наголошується, що пропонувалося утворити міжвідомчу робочу групу для розробки удосконалення методології визначення прожиткового мінімуму з урахуванням міжнародних стандартів та досвіду розвинених країн, з подальшим внесенням відповідного законопроекту на розгляд Верховної Ради.

Команді Дениса Шмигаля також рекомендувалося вжити заходів щодо наближення у 2020 році розміру прожиткового мінімуму до його реальної величини з урахуванням оновлення наборів продуктів харчування, непродовольчих товарів і послуг. На засіданні комітету поскаржилися на те, український уряд проігнорував ці рекомендації.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно глава комітету з фінансової, податкової та бюджетної політики Данило Гетманцев офіційно повідомив, що Міністерство фінансів подало до Верховної Ради проєкт державного бюджету "жахливої якості" і його "треба рятувати". Він наголосив, що у народних обранців наразі до бюджету є "маса" претензій.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Денис Шмигаль наказав невідкладно мобілізувати регіони України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?