Карантин в Україні: як будуть поповнювати банкомати і працювати банки
Категорія
Україна
Дата публікації

Карантин в Україні: як будуть поповнювати банкомати і працювати банки

Карантин в Україні: як будуть поповнювати банкомати і працювати банки
Джерело:  online.ua

В Україні не змінюється режим роботи банківської системи на період карантину, який ввели на території всієї країни з 12 березня по 3 квітня. Всі банки будуть безперебійно обслуговувати клієнтів, всі банкомати буде попвнено в потрібному обсязі на випадок підвищеного попиту на готівку з боку населення. Про це повідомила пресслужба НБУ, передає ONLINE.UA.

"НБУ готовий зробити все необхідне для забезпечення безперебійного касового обслуговування та поповнення банкоматів на випадок підвищеного попиту на готівку з боку населення. Національний банк готовий знезаражувати гривневі банкноти в сховищі", - запевнили в регуляторі.

У Нацбанку України закликали громадян країни слідувати рекомендаціям Міністерства охорони здоров'я і якомога рідше відвідувати громадські місця, в тому числі і відділення банків. Українцям запропонували користуватися послугами дистанційного банкінгу, щоб не піддаватися ризикам.

Нагадаємо, в Україні ввели карантин з 12 березня по 3 квітня. В рамках превентивних заходів будуть закриті всі школи, дитячі садки та інші освітні установи, обмежено проведення масових заходів за участю 200 і більше осіб. Також Україна призупиняє авіасполучення з Італією і обмежує число пунктів пропуску на кордоні - з 219 КПП будуть працювати тільки 49 пунктів.

Слід зазначити, що карантин ввели і багато сусідніх країн України в Європі. У Польщі відмінили всі масові заходи і ввели жорсткий санітарний контроль на своїх кордонах. У Румунії закрили всі школи та дитячі садки. На аналогічні заходи пішли Словаччина і Чехія.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що за дотриманням карантину в Україні стежитимуть правоохоронці, яких наділили правом проводити рейди і перевіряти дотримання вимог Кабміну щодо карантину. Порушників обмежень каратимуть.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?