Карантин в Україні - як каратимуть порушників
Категорія
Україна
Дата публікації

Карантин в Україні - як каратимуть порушників

Карантин в Україні - як каратимуть порушників

З 12 березня 2020 року в Україні введено карантин через загрозу поширення коронавіруса. За дотриманням карантину будуть стежити правоохоронці, яких наділили правом проводити рейди і перевіряти дотримання вимог Кабміну щодо карантину. Як каратимуть порушників карантину повідомив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко в ефірі Громадського радіо, передає ONLINE.UA.

"Порушників притягатимуть до відповідальності. Йдеться, звичайно, про посадових осіб або відповідальних за суб'єкти господарської діяльності", - пояснив Варченко.

Він уточнив, що дії правоохоронних органів в період карантину регулюються статтею 325 КК України про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням. Санкція статті передбачає штраф або обмеження волі до трьох років. У разі, якщо порушення призвело до тяжких наслідків або смерті людей, порушнику загрожує тюремний термін від 5 до 8 років.

"Є стаття 137, яка встановлює відповідальність і обов'язки громадян щодо охорони життя та здоров'я дітей. Там так само санкції від великих штрафів до п'яти років ув'язнення", - уточнив Варченко.

Нагадаємо, в Україні ввели карантин з 12 березня по 3 квітня. В рамках превентивних заходів будуть закриті всі школи, дитячі садки та інші освітні установи, обмежені проведення масових заходів за участю 200 і більше осіб. Також Україна призупиняє авіасполучення з Італією і обмежує число пунктів пропуску на кордоні - з 219 КПП будуть працювати тільки 49 пунктів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США закрили в'їзд в країну з Європи на 30 днів. Таке жорстке рішення прийняв Дональд Трамп в зв'язку зі стрімким поширенням коронавіруса в світі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?