Трамп закрив в'їзд в США через коронавірус: в Європі обурено відреагували
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп закрив в'їзд в США через коронавірус: в Європі обурено відреагували

Трамп закрив в'їзд в США через коронавірус: в Європі обурено відреагували
Джерело:  online.ua

Опівночі в п'ятницю, 13 березня, в США вступає в силу заборона на в'їзд з країн Європи. Заборона буде діяти 30 днів, до 12 квітня 2020 року. Таке екстрене рішення прийняв американський глава Дональд Трамп в зв'язку зі стрімким поширенням коронавірусу в країнах ЄС. Європу застала зненацька заборона на в'їзд в США з 26 країн - європейські посли говорять, що адміністрація США не погоджував з ними такі жорсткі заходи, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Ми знали, що буде щось пов'язане з поїздками і подорожами з Європи, але не настільки радикальне. Завчасно повідомлень, координації, про яку говорив президент, не було", - відреагували на рішення Трампа європейські посли.

Вони обурені тим, що США закрили в'їзд для європейців з 26 країн ЄС, але не поширили обмеження на Велику Британію. Бельгійський посол в США Дірк Вутерс дивується, чому з боку американського лідера пішли такі жорсткі заходи.

Нагадаємо, заборона на в'їзд в США вступить чинності 13 березня і буде діяти 30 днів. Вона не торкнеться американців, які повертаються з країн Шенгенської зони, а також на поїздки з Великої Британії і вантажні перевезення.

Напередодні в своєму зверненні до нації Дональд Трамп пояснив, чому закрив в'їзд в США. Він зазначив, що європейські країни не ввели належних запобіжних заходів і не ввели заборону на в'їзд з Китаю та інших осередків поширення коронавірусу, в результаті чого приїжджі з Європи стали поширювати коронавірус в США.

Слід зазначити, що станом на 12 березня в світі захворіли коронавірусом 126 258 осіб. У США на сьогоднішній день зареєстровано 1312 випадків зараження коронавірусною інфекцією. Стрімко розвивається епідемія в Італії - 12462 заражених, з яких 827 осіб померли.

В Україні на сьогоднішній день лабораторно підтверджено один випадок зараження коронавірусом в Чернівцях. Напередодні уряд прийняв рішення піти на жорсткі заходи для запобігання поширенню коронавірусної інфекції - з 12 березня в країні оголошений карантин, який триватиме до 3 квітня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейесус оголосив пандемію коронавіруса COVID-19 на планеті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?