ВООЗ оголосила пандемію коронавірусу - що це означає
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ оголосила пандемію коронавірусу - що це означає

ВООЗ оголосила пандемію коронавірусу - що це означає
Джерело:  online.ua

Очільник Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреєсус оголосив про пандемію коронавірусу COVID-19 на планеті. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його виступ у середу, 11 березня.

За словами представника організації, понад 118 тисяч людей отримали інфекцію. З них померли близько 4,3 тисячі.

Гебреєсус підкреслив, що на тлі останніх подій фахівці ВООЗ вимушені констатувати пандемію.

"Пандемія — це не слово, яке слід вживати легковажно чи необережно. Це слово, яке у разі помилки може створити необґрунтований страх або ж визнання того, що боротьба закінчилася, що веде до непотрібного страждання та смерті", - зазначив він.

Визнаючи пандемію, ВООЗ не змінює статусу загрози, яку становить цей різновид коронавірусу. Це також не змінює політики організації щодо епідемії, а також не повинно змінювати рішення окремих країн.

"Ми ніколи раніше не бачили пандемії, спровокованої коронавірусом. І ми ніколи раніше не бачили пандемії, яку можна контролювати водночас... Щодня ми закликаємо країни схвалювати невідкладні та агресивні рішення... Ми били тривогу гучно та ясно", - резюмував Гебреєсус.

За визначенням ВООЗ, пандемія - це поширення нового захворювання у світових масштабах. Пандемія грипу відбувається, коли з'являється новий вірус, що поширюється по всьому світу, бо переважна більшість людей не мають імунітету.

Як повідомляв ONLINE.UA, у керівництві Європейського центрального банку вважають, що коронавірус COVID-19 дійсно може спричинити катастрофічну шкоду для економіки планети. Очільниця відомства Крістін Лагард наголосила, інфекція здатна спровокувати світову кризу, яка багатьом нагадає жахливий 2008 рік. Ця криза може викликати скорочення державних доходів та стрімкий ріст безробіття.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?