Карантин вихідного дня: скільки закладів оштрафували за вікенд
Категорія
Україна
Дата публікації

Карантин вихідного дня: скільки закладів оштрафували за вікенд

Карантин вихідного дня: скільки закладів оштрафували за вікенд
Джерело:  online.ua

Перший вікенд карантину вихідного дня відзначився сотнями різноманітних порушень з боку закладів, стверджують у Національній поліції України. Голова відомства Ігор Клименко оголосив про найбільшу кількість порушень у регіонах, де місцева влада прямо відмовилася від обмежень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його виступ 16 листопада.

За словами керівника поліції, оформлено понад 2 тисячі протоколів про адміністративні порушення.

"Протягом цих вихідних поліцейські ретельно стежили за дотриманням вимог карантину "вихідного дня", передбаченого рішенням уряду. В цілому поліція за суботу-неділю закрила майже 2400 суб'єктів господарювання, які працювали всупереч постанові Кабміну. Серед них понад 1500 закладів торгівлі, майже 800 - харчування, близько 30 нічних клубів і 20 спортзалів", - оголосив посадовець.

Надзвичайну кількість порушень виявлено також у Київській області. Кількість розпочатих кримінальних справ сягнула 9 за підсумками перших вихідних.

Клименко зауважив, найбільше інцидентів сталося на Львівщині, Дніпропетровщині, Тернопільщині, Черкащині, Одещині — саме в цих регіонах влада відмовилася вводити карантин вихідного дня.

"Я знову підкреслюю, що поліція діє в рамках своїх повноважень і реагує відповідно на всі порушення чинного законодавства. Якщо громадяни відкрито ігнорують закон, то вони повинні понести відповідне покарання", - додав він.

В цілому з початку карантину зареєстрували 52 949 адмінпротоколів про штрафи на суму понад 20 мільйонів гривень.

Як повідомляв ONLINE.UA, український уряд може ухвалити рішення про нове закриття державних кордонів, вважають у Міністерстві закордонних справ. Міністр Дмитро Кулеба зауважив, для цього необхідна така ситуація з коронавірусом COVID-19, що приведе до повного локдауну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?