МЗС розкрило, чи закриють в Україні кордони найближчим часом
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС розкрило, чи закриють в Україні кордони найближчим часом

МЗС розкрило, чи закриють в Україні кордони найближчим часом
Джерело:  online.ua

Український уряд може ухвалити рішення про нове закриття державних кордонів, вважають у Міністерстві закордонних справ. Міністр Дмитро Кулеба зауважив, для цього необхідна така ситуація з коронавірусом COVID-19, що приведе до повного локдауну. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ дипломата в ефірі телебачення.

За його словами, тільки після повернення жорсткого карантину на тлі погіршення ситуації влада розглядатиме питання про блокування кордонів.

"Якщо буде запроваджений повний локдаун – то, очевидно, буде розглядатись такий захід як закриття кордонів. Але із запровадженням карантину вихідного дня нам вдалося уникнути опції повного локдауну, тому найближчим днями я не очікую розгляду цього питання на засіданні уряду", - пояснив Кулеба.

Нагадаємо, тим часом по всій Україні став чинним так званий карантин вихідного дня, він залишатиметься до 30 листопада. Такий режим передбачає введення повноцінного локдауну, однак тільки у вікенди — з 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

У цей час не працюють розважальні та культурні заклади, а гастрономічні обслуговують виключно на виніс. Водночас громадський транспорт не отримав жодних обмежень.

Станом на ранок 16 листопада в Україні встановили вже 545 689 діагнозів COVID-19, за попередню добу 9 832.

Тим часом низка відомих політиків заявила про підтверджені діагнози COVID-19. Серед таких людей особисто президент Володимир Зеленський, керівник ОПУ Андрій Єрмак, спікер парламенту Дмитро Разумков та його перший заступник Руслан Стефанчук.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Конотопі помер місцевий політик Олександр Луговий, причиною стало ураження коронавірусом COVID-19. Нещодавно він здобув перемогу в місцевих виборах на посаду мера згаданого міста. За словами нардепа Ігоря Молотка, посадовець з усіма зусиллями боровся проти інфекції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?