Кардинал Гузар розповів, як Москва обіграла Папу
Категорія
Політика
Дата публікації

Кардинал Гузар розповів, як Москва обіграла Папу

Кардинал Гузар розповів, як Москва обіграла Папу
Джерело:  apostrophe.ua

Верховний архієпископ Львівський, кардинал Католицької Церкви Любомир Гузар розповів про  зустріч Папи Римського Франциска та глави РПЦ патріарха Кирила.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Апостроф.


Кардинал зазначив, що Росія здійснює свою пропаганду навіть у Ватикані.
"Є певні люди в Ватикані, та й взагалі в Західній Європі, яких Росія намагається переконати в своїй правоті за допомогою дуже професійно проведеної пропаганди. Ватикан як держава і як люди не є винятком. Треба визнати, що Росія високопрофесійно здійснює свою пропаганду і отримує відповідні результати ", - сказав Гузар.
За його словами, Папа дуже хотів і хоче встановити мирний контакт з Росією, але і він став жертвою російської пропаганди.
"Мені дуже шкода, що жертвою цього став Папа. Я не знаю всіх подробиць, але судячи з того, що я мав можливість чути, - там діяли люди, які певним чином Папу обіграли. Я б так про це сказав. Папа дуже хотів і хоче встановити мирний контакт з Росією, з патріархом Кирилом. Але мені здається, йому це все піднесли в дуже невідповідній формі. І Папа продемонстрував своє величезне смирення, тому що, самі подумайте: зустрічаються предстоятелі Церков на вищому рівні. Де зустрічаються? На аеродромі. Як це виглядає? Хіба в Гавані немає церкви, немає храму?", - прокоментував зустріч кардинал.
Гузар додав, що під час історичної зустрічі предстоятелів Церков, не було спільної молитви.
"І ще один момент. Вони не молилися разом. Це дуже показово, що не було спільної молитви. Папа продемонстрував смиренність і зробив це не від слабкості - щоб упокорити себе, треба бути сильним. І тому я ним певним чином захоплююся", - підкреслив Гузар.
Нагадаємо, зустріч Папи Римського і Патріарха Кирила відбулася 12 лютого на Кубі. Під час зустрічі  була підписана спільна декларація, в якій  говорилось і про Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?