Касетні боєприпаси допомогли ЗСУ звільнити Урожайне — CNN
Категорія
Україна
Дата публікації

Касетні боєприпаси допомогли ЗСУ звільнити Урожайне — CNN

Касетні боєприпаси допомогли ЗСУ звільнити Урожайне — CNN
Джерело:  online.ua

За словами військових експертів, під час операції з деокупації населеного пункту Урожайне на півдні Донеччини українські військові, ймовірно, використовували касетні боєприпаси проти злочинної армії РФ. 

Джерело:  CNN

Що відомо про використання касетних боєприпасів під час звільнення Урожайного 

Журналісти американського телеканалу перебували поруч із з 35-ю бригадою морської піхоти біля околиць Урожайного, коли в Міноборони підтвердили звільнення населеного пункту.

При цьому російські військові злочинці масовано обстрілювали бійців Сил оборони.

Журналісти посилаються на кадри, які були зняті з БпЛА, на цих кадрах десятки російських військових тікають з населеного пункту у його південну частину.

За словами двох експертів з озброєнь, які переглянули відеозаписи, росіян обстріляли під час втечі, подекуди, імовірно, касетними боєприпасами. Експерти говорили на умовах анонімності.

Командир штурмової роти із позивним Дикий розповів, що багато росіян загинули саме під час втечі.

На відео, які були зняті журналістами, десятки російських військових біжать відкритою дорогою.

Ймовірно, вони були змушені бігти по асфальту, оскільки прилеглі поля і лісосмуги були заміновані. Росіяни також збиралися у великій кількості в будинках, які потім були обстріляні артилерією.

Яку зброю використовувала Україна під час звільнення Урожайного

За словами Дикого, українські військові використовували проти підрозділів армії РФ міномети та танки, однак відмовився коментувати використання касетних боєприпасів.

Українські військові підтвердили, що американська зброя використовується на фронті, але відмовилися надати подробиці.

CNN не змогла підтвердити, що пристрої, ідентифіковані експертами як ймовірні касетні боєприпаси на відео з Урожайного, є зброєю, поставленою США. Вважається, що Україна виготовила кілька подібних пристроїв, які можуть використовуватися на фронті, - зазначають журналісти.

На фронті 35-та бригада морської піхоти зазнала втрат під час просування на південь, що змусило Дикого, як пише CNN, вороже ставитися до "кабінетних" оцінок повільного просування наступу з боку деяких західних чиновників та аналітиків.

Дикий сказав, що критики наступу "завжди можуть прийти до мене в гості і посперечатися. Хтось вважає, що можна пролетіти над мінним полем на мітлі як у Гаррі Поттері. У справжньому бою так не буває".

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?