Касько виклав новий компромат на "діамантового прокурора"
Категорія
Україна
Дата публікації

Касько виклав новий компромат на "діамантового прокурора"

Касько виклав новий компромат на "діамантового прокурора"

Колишній заступник генерального прокурора Віталій Касько, який розслідував справу «діамантових прокурорів», опублікував новий компромат на них.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook екс-чиновника.
«Наступне судове засідання у справі «діамантових прокурорів» відбудеться аж 10 травня. Однак я відчуваю моральний обов'язок і між засіданнями тримати корупціонерів з ГПУ «в тонусі», - написав він.
За словами Каська, «таргани люблять темряву - їм дуже страшно на світлі», і тому він вирішив нагадати про розслідування, які спільно з іншим звільненим заступником глави ГПУ, Давидом Сакварелідзе, вів відносно «діамантових прокурорів» до самого звільнення.
1. «Сміттєва» справа
Йдеться про кримінальне провадження за підозрою колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця (одного з «діамантових прокурорів» - Ред.) - того самого, який був персональним «діловодом» Шокіна (екс-глави ГПУ - Ред.) - у вимаганні грошей (до 80 тис. грн щомісяця) від власника сміттєвого бізнесу - компанії «Ніколсан». Є докази, що в подальшому Корнієць доклався і до «віджиму» цього бізнесу.

2. "Діамантова" справа
Йдеться про походження діамантів у «скромного» прокурора Корнійця. Саме діаманти привели нас до чергового злочину - викрадення слідчими і прокурорами речових доказів з іншого кримінального провадження. Цінності були в специфічній упаковці, з позначками підприємства, з якого їх вилучили під час обшуку кілька років тому.




3. «Сімейна» справа або «стежте за руками»
Нами були порушені кримінальні провадження про незаконне збагачення «діамантових прокурорів». Під час слідства встановлено, що понад 140 тис. фунтів ($200 000) - вартість навчання Анастасії Корнієць в Лондоні в 2011-2014 роках - оплачені офшорною компанією. Номінальним її директором був Ерік Ванагельс (відомий в Україні за аферою з «вишками Бойка»).
"Давайте разом поцікавимося, чому в ГПУ з цих справ до сих пір мертва тиша. Невже кримінальне провадження щодо незгодних з політикою нинішньої ГПУ відбирає весь «інтелектуальний» ресурс?", - резюмував Касько.
Як повідомляв ONLINE.UA, прокурорів  Олександра Корнійця (екс-заступника прокурора Київської області) та Володимира Шапакіна (колишнього начальника слідчого управління ГПУ), стали називати «діамантовими» після того, як під час обшуку в їх будинках були знайдені 65 діамантів.
Крім того, слідчі виявили понад $500 тисяч готівкою, автомат Калашникова, холодну зброю і велику кількість ювелірних виробів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?