Катастрофа літака МАУ: Іран зважився на неочікуване рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Катастрофа літака МАУ: Іран зважився на неочікуване рішення

Катастрофа літака МАУ: Іран зважився на неочікуване рішення
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС Ірану Мохаммад-Джавад Заріф виступив з неочікуваною заявою на тлі декількох скандалів, які сколихнули міжнародну спільноту. За його словами, влада Ірану абсолютно готова співпрацювати з Україною для розслідування катастрофи Боїнга авіакомпанії МАУ, який був збитий над Тегераном в січні 2020 року. Про це він розповів в ході зустрічі міністрів закордонних справ України, Канади, Швеції, Афганістану і Великобританії в кулуарах Мюнхенської конференції з безпеки, передає ONLINE.UA.

"В ході зустрічі Заріф обмінявся думками про способи розгляду правових і технічних аспектів інциденту, наголосив на відповідальній поведінці Ірану під час розгляду справи і наголосив на необхідності уникати політизації питання. Глава МЗС також підтвердив готовність Ісламської Республіки Іран співпрацювати з Україною для розслідування справи і досягнення юридичного врегулювання питання", - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, ще 15 лютого в Міністерстві закордонних справ Ірану зізналися, що їхні спеціалісти не можуть розшифрувати "чорні скриньки" українського Boeing 737, який збили 8 січня. Іранський дипломат Мохаммад Джавад Заріф цинічно додав, що його країна попри обмежені можливості не передаватиме скриньки іншим державам. Він нагадав про право вести розслідування, бо лайнер Упав на їхній території.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно генпрокурор Руслан Рябошапка зізнався, що Офіс генерального прокурора не зміг встановити пряму комунікацію з правоохоронцями Ірану для розслідування збиття літака МАУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?