Не вдалося: Рябошапка повідомив невтішні новини щодо катастрофи літака МАУ
Категорія
Світ
Дата публікації

Не вдалося: Рябошапка повідомив невтішні новини щодо катастрофи літака МАУ

Не вдалося: Рябошапка повідомив невтішні новини щодо катастрофи літака МАУ
Джерело:  online.ua

Генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що Офіс генерального прокурора не зміг встановити пряму комунікацію з правоохоронцями Ірану для розслідування збиття літака МАУ. За словами посадовця, він тричі особисто звертався до генпрокурора Ірану із запитами про надання міжнародно-правової допомоги.

З такою заявою Рябошапка виступив на засіданні комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності, передає ONLINE.UA.

Окрім того, зазначається, що офіційний Київ просив надати необхідні слідству докази, зокрема стосовно затримання кількох осіб в Ірані у цій справі.

"Була інформація нещодавно, що за вчинення цього злочину в Ірані затримано трьох чи чотирьох осіб, які зараз перебувають у місцях попереднього ув’язнення. На жаль, такої прямої комунікації із правоохоронними органами Ірану поки що немає. Думаю, де ми можемо досягти успіху, – це дипломатичні шляхи", - заявив генпрокурор.

Рябошапка наголосив, що іранська влада відмовилася від видачі чорних скриньок Україні. Наразі Міністерство закордонних справ України працює, аби їх забрати.

Варто звернути увагу на те, що ситуація загострилась після того, як у мережі опублікували розшифровку перемовин  аеропорту Тегерана та другого пілота літака компанії Iran Aseman Airlines. Відповідно до неї, іранці бачили ракету від моменту пуску і до того, як вона влучила в літак МАУ. Іран пригрозив більше не інформувати Київ про прогрес розслідування.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Іран висунув свою вимогу міжнародній спільноті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?