Катастрофа МАУ - Іран назвав умови для виконання головної вимоги
Категорія
Світ
Дата публікації

Катастрофа МАУ - Іран назвав умови для виконання головної вимоги

Катастрофа МАУ - Іран назвав умови для виконання головної вимоги
Джерело:  Укрінформ

Посол Ірану в Україні Манучехр Мораді оголосив, що українська сторона отримає "чорні скриньки" збитого під Тегераном Boeing 737 "МАУ" за умови, коли місцеві фахівці їх не розшифрують. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Дипломат виступив під час форуму "Ситуація на Близькому Сході та майбутнє відносин України та Ірану".

"Чорні скриньки можуть бути відправлені до України або іншої держави, якщо в Ірану не буде можливості їх розшифрувати", - пояснив він.

За словами Мораді, зараз необхідно дочекатися повномасштабного розслідування яке ведуть іранські слідчі. Офіційний Тегеран скористався таким правом як країна, на території якої сталася катастрофа.

Нагадаємо, Іран визнав провину в трагедії, яка сталася 8 січня. Літак "МАУ" зі 176 людьми на борту збили військовослужбовці двома ракетами. Цікаво, що місцева влада близько трьох діб заперечувала причетність.

Серед жертв авіакатастрофи — громадяни Ірану, Канади, Швеції, Великої Британії, Німеччини, Афганістану. Українці складали на борту екіпаж з 9 осіб, а також займали два пасажирські місця.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники п'яти країн, громадяни яких загинули в катастрофі, поставили Ірану жорстку вимогу. Вони закликали його передати "чорні скриньки" для подальшого розслідування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?