Катастрофа МАУ під Тегераном - Іран зважився на довгоочікуване рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Катастрофа МАУ під Тегераном - Іран зважився на довгоочікуване рішення

Катастрофа МАУ під Тегераном - Іран зважився на довгоочікуване рішення
Джерело:  online.ua

Іран виконав одну з обіцянок щодо катастрофи лайнера МАУ, яку оголосив напередодні. Французька сторона отримала бортові "чорні скриньки", які у майбутньому розшифрують. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Бюро з розслідування та аналізу безпеки цивільної авіації.

За даними BEA, вилучені на місці падіння літака апарати отримали у Парижі у понеділок, 20 липня.

"Група фахівців Бюро з розслідування авіаційних подій Ісламської Республіки Іран прибула в BEA разом з реєстратором польотних даних і мовним самописцем... Наразі зацікавлені сторони ведуть попередні обговорення", - оголосили в організації.

Також представники бюро нагадали про підписання угоди щодо програми технічної співпраці. Це сталося 4 липня.

Іранська сторона наприкінці травня оголосила про своє рішення не відправляти "чорні скриньки" в Україну. Тегеран звинуватив Київ у затримці у наданні відповіді на іранський запит. Натомість апарати тоді вирішили передати владі Франції для подальшого дешифрування.

Нагадаємо, трагедія сталася 8 січня, літак МАУ піднявся у повітря над Тегераном, однак з нез'ясованих спочатку причин впав. Пізніше іранське командування визнало, що внаслідок помилки уразило лайнер ракетою, оскільки війська була напоготові через конфлікт зі Сполученими Штатами.

Жодна людина на борту не вижила внаслідок катастрофи.

Як повідомляв ONLINE.UA, 14 липня очільник МЗС Дмитро Кулеба заявив, що, на думку України, поки ще зарано говорити про людську помилку як основну причину збиття українського лайнера МАУ. Окрім того, український дипломат звернув увагу на те, що в офіційного Києва залишилося чимало запитань, на які Іран не поспішає давати відповіді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?