Катастрофа MH17: Нідерланди жорстко поставили на місце РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Катастрофа MH17: Нідерланди жорстко поставили на місце РФ

Катастрофа MH17: Нідерланди жорстко поставили на місце РФ
Джерело:  online.ua

Влада Нідерландів відкинула пропозицію Москви щодо переслідування трьох росіян, підозрюваних у причетності до катастрофи рейсу MH17 авіакомпанії Malaysia Airlines 6 років тому. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на RFERL.

За словами міністра юстиції Нідерландів Ферда Грапперхауса, Кремль у жовтні 2019 року направив лист, в якому просив Нідерланди розглянути питання про передачу кримінального переслідування трьох підозрюваних до Москви.

"Міністерство юстиції та безпеки відповіло, що передача нідерландською владою кримінального провадження щодо трьох російських підозрюваних не є варіантом і не була прийнята до уваги", - сказано в листі Грапперхауса до парламенту.

 Варто звернути увагу на те, що суд над підозрюваними "є важливим кроком у встановленні істини і справедливості для всіх 298 жертв рейсу MH17 і їх родичів"

"Уряд повністю впевнений в незалежності і якості нідерландського правосуддя" – каже чиновник.

Вважається, що троє російських громадян і четвертий підозрюваний, громадянин України, проживають в Росії.

Як відомо, Нідерланди очолюють міжнародне розслідування за фактом катастрофи 17 липня 2014 року літака MH17, в результаті чого загинули всі 298 осіб, що знаходилися на борту. Близько двох третин жертв були громадянами Нідерландів. Міжнародна слідча група ще 4 роки тому заявила, що ракетний комплекс "Бук", використовуваний в збитті літака, прибув з Росії, а потім в травні 2018 року прийшла до висновку, що 53 зенітна ракетна бригада Росії перевезла "Бук" в 2014 році в Україну.

Неважко здогадатися, що РФ заперечує свою причетність до катастрофи.

Як повідомляв ONLINE.UA, Спільна слідча група  оприлюднила, зокрема, аудіозаписи, які свідчать про регулярні контакти РФ  з безпосередніми учасниками подій на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?