Катастрофа MH17: Нідерланди звернулися з проханням до України
Категорія
Політика
Дата публікації

Катастрофа MH17: Нідерланди звернулися з проханням до України

Катастрофа MH17: Нідерланди звернулися з проханням до України
Джерело:  online.ua

Прокуратура Нідерландів звернулася до України із закликом не обмінювати на своїх громадян бойовика "ДНР" Володимира Цемаха, який мав відношення до установок "Бук" на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання NRC Handelsblad.

Голова Міжнародної слідчої комісії Фред Вестербеке, яка займається справою про катастрофу рейсу MH17, заявив про важливість зазначеного свідка.

За його словами, потрібно зберегти доступність арештованого в Україні Цемаха для міжнародного розслідування.

Слід нагадати, що бойовика транспортували на підконтрольну українському уряду територію під час спецоперації.

За інформацією силовиків, Цемах відповідальний за командування системою ППО у місті Сніжному, неподалік від якого окупанти й запустили ракету "Бук" у напрямку цивільного літака.

Нещодавно у ЗМІ з'явилася інформація про намагання Кремля обміняти українських бранців на Цемаха. Це й пов'язане з реакцією Нідерландів.

Як повідомляв ONLINE.UA, Кремль затягує обмін полоненими саме через наявність Цемаха в Україні. Російська влада хоче таким чином завдати удар по міжнародному розслідуванню катастрофи MH17, звільнивши бойовика.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?