Знову Путін: як Кремль затягує обмін з Україною та до чого тут MH17
Категорія
Політика
Дата публікації

Знову Путін: як Кремль затягує обмін з Україною та до чого тут MH17

Знову Путін: як Кремль затягує обмін з Україною та до чого тут MH17
Джерело:  online.ua

Британський журналіст та засновник Bellingcat Еліот Гіґґінс вважає, що українська влада запропонує Росії передати бойовика "ДНР" Володимира Цемаха під час обміну в'язнями. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter та Facebook.

За думкою експерта, Київ таким чином розраховує звільнити власних бранців, але інформація не є підтвердженою.

"Подейкують, що нещодавно заарештованого Володимира Цемаха, який вважається ключовим свідком у справі MH17, передають Росії в обмін на затриманих Росією українців", - підкреслив Гіґґінс.

Це можливе рішення журналіст назвав не інакше як "безхребетним", бо воно деструктивно вплине на усе розслідування щодо знищення малайзійського Boeing над Донбасом. Він додав, що прагнення Кремля визволити українського громадянина говорить про реальну причетність до трагедії.

На думку українського військово експерта та журналіста Юрія Бутусова, президент Володимир Путін тисне на Київ. Він навмисне затягує обмін бранцями, бо хоче переправити на російську територію згаданого "командира" ППО бойовиків "ДНР".

Видача Цемаха стане ударом проти розслідування Нідерландів, влада яких, безумовно, звернеться до України за поясненнями цього саботажу.

Обмін між Україною та Росією все також триває під покровом таємниць. Вранці п'ятниці стало відомо про фактичне транспортування українців з Москви, проте інформація не підтвердилася пізніше.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше російські ЗМІ проінформували про можливість помилування українців-бранців, якщо ті особисто звернуться з проханням до Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?