ЗМІ: Путін може помилувати українських політв'язнів
Категорія
Світ
Дата публікації

ЗМІ: Путін може помилувати українських політв'язнів

ЗМІ: Путін може помилувати українських політв'язнів
Джерело:  online.ua

Російська газета "Коммерсант" з посиланням на свої анонімні джерела повідомляє, що українців, засуджених в Росії, можуть помилувати указом президента РФ Володимира Путіна в обмін на помилуваних росіян, засуджених в Україні, передає ONLINE.UA.

Вказано, що українців відпустять на волю, якщо від них надійдуть звернення на ім'я Путіна. При цьому кілька людей, в тому числі режисер Олег Сенцов, відмовилися просити помилування, позаяк, це означатиме визнання провини.

"Якщо Сенцов не передумає, то його можуть відправити в Україну відбувати покарання, призначене російським судом. Політв'язнів, які перебувають під слідством в Росії, можуть передати українському суду, який, як передбачається продовжить розгляд "справ". Так, до Києва можуть передати кримінальну справу 24 моряків, затриманих в Керченській протоці. Адвокати моряків це не коментують, побоюючись зірвати переговори", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що деякі українці, за даними видання, відмовилися брати участь в обміні.

Як повідомляв ONLINE.UA, джерела журналістів  проінформували про вивезення Олега Сенцова з російської колонії. За неофіційними даними, його транспортували до одного з московських СІЗО, але наразі точне його місцеперебування невідоме. Прогнозується, що українець незабаром отримає волю за результатами переговорів з Кремлем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?