Катастрофічна ситуація — Крим спіткала справжня біда через Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

Катастрофічна ситуація — Крим спіткала справжня біда через Путіна

Катастрофічна ситуація — Крим спіткала справжня біда через Путіна
Джерело:  online.ua

Меджліс кримськотатарського народу почав бити на сполох через катастрофічну епідеміологічну ситуацію в окупованому Криму, яка була спровокована високим темпом зростання захворюваності COVID-19. Про це повідомив очільник Меджлісу Рефат Чубаров, який наголосив, що навіть встиг звернутися до ОБСЄ та ООН, аби представники цих організацій екстрено відвідали Крим та спробували вплинути на команду російського президента Володимира Путіна, яка несе відповідальність за життя усіх кримчан. Що важливо розуміти, дані проросійської влади про захворюваність на коронавірус в Криму не підтверджені міжнародними організаціями та іншими незалежними джерелами. На переконання правозахисників, ця статистика суттєво занижена, передає ONLINE.UA.

"Кількість щоденних випадків захворюваності на COVID-19 на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим та міста Севастополя давно вже перевищила рівень, який може бути забезпечений можливостями існуючих медичних установ і наявного персоналу лікарів, внаслідок чого багатьом пацієнтам, хворим на коронавірус у його важкій формі, відмовляють в госпіталізації, прирікаючи людину на вірну смерть", — наголосив Рефат Чубаров.

За його словами, команда Володимира Путіна безсоромно приховує від людей та міжнародної спільноти справжню картину захворюваності та смертності під час пандемії. Окрім того, наголошується, що медичному персоналу лікарень просто забороняють вказувати в документах померлих причиною смерті одну з супутніх хворіб пацієнта без вказівки на COVID-19.

"Засекречена інформація про епідеміологічну ситуацію в місцях позбавлення волі і про стан здоров'я незаконно утримуваних в них кримських політв'язнів" — підкреслив Рефат Чубаров.

Окрім того, очільник Меджлісу закликає СММ ОБСЄ в Україні та Моніторингову місію ООН з прав людини в Україні відвідати тимчасово окупований Крим, щоб проаналізувати ситуацію з дотриманням прав людини на півострові, зокрема щодо охорони здоров’я та надання медичної допомоги у випадку захворювання.

Окрім того, Чубаров закликав ВООЗ надати кримчанам якісне медичного обслуговування в умовах пандемії.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, вчені нарешті  розказали про головну небезпеку вакцини від коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?