Катастрофічне падіння - у Путіна з'явилася нова серйозна проблема
Категорія
Економіка
Дата публікації

Катастрофічне падіння - у Путіна з'явилася нова серйозна проблема

Джерело:  online.ua

Коронавірусна криза завдала потужного удару по репутації та планам очільника Кремля Володимира Путіна. Так, нещодавно стало відомо, що у квітні 2020 року на тлі неробочих днів через пандемію коронавірусу номінальний ВВП Росії, який розраховується у поточних цінах, становив 6,3 трлн рублів - а це на 28% (або на 2,4 трлн рублів) менше, ніж у квітні 2019 року. Ці катастрофічні показники офіційно вже підтвердило Міністерство фінансів РФ, передає ONLINE.UA з посиланням на "РБК".

Варто звернути увагу на те, що у порівнянні з березнем показники номінального ВВП скоротились приблизно на третину. Експерти наголошують, що у реальному вираженні ВВП РФ у квітні міг знизитись на 20%. За словами економістів, на падіння ВВП Росії у квітні вплинули і режим самоізоляції, і різке здешевлення нафти. Як відомо, середня ціна російської нафти Urals у квітні становила 18,2 доларів за барель - проти 71,5 доларів у 2019 році.

"Але точно відокремити ефект впливу цін на нафту на російський ВВП від ефекту коронавіруса поки неможливо", - наголошує видання.

Що важливо розуміти, останні події, пов'язані із кількістю інфікованих коронавірусом в РФ, не могли не позначитися на рейтингу очільника Кремля Володимира Путіна. Згідно результатами опитування "Левада-центру", 48% росіян незадоволені діями Путіна і уряду Росії спрямованих на боротьбу з пандемією.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що  експерти прогнозують серйозні проблеми Путіну  через його неадекватну реакцію на коронавірус. На їхню думку, якщо глава РФ і далі буде ігнорувати проблеми росіян і не почне їх фінансово підтримувати, то його рейтинги впадуть і він втратить підтримку громадян країни, які не проголосують за нього на наступних президентських виборах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?