Катастрофічне затоплення у Венеції - надійшли обнадійливі новини
Категорія
Світ
Дата публікації

Катастрофічне затоплення у Венеції - надійшли обнадійливі новини

Катастрофічне затоплення у Венеції - надійшли обнадійливі новини
Джерело:  online.ua

Ситуація на вулицях Венеції покращилася після пікового моменту під час затоплення. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на італійське видання ANSA.

У понеділок, 18 листопада, відновили роботу шкільні та музейні заклади міста. Окрім того, почали працювати вапоретто - так звані річні трамваї.

Втім, міська влада не скасувала стан підвищеної тривоги через триваюче затоплення. Воно почалося у вівторок, 12 листопада. Масштаби стихійного лиха сягнули показників повені, зафіксованої близько півсторіччя тому.

Венеція наразі отримала колосальні збитки у сотні мільйонів євро. Жертвами катастрофи стали двоє осіб.

У неділю, 17 листопада, рятівники оголосили про погіршення ситуації. Мешканці міста та туристи не могли відвідувати легендарну площу Святого Марка. Об'єкт закрили через небезпечний рівень води.

Деякі з венеціанців звинуватили у підтопленні зміни клімату та корумповане керівництво міста.

Як повідомляв ONLINE.UA, у неділю на території Венеції оголосили найвищий стан тривоги. Місто буквально пішло під воду. У соціальних мережах користувачі обмінювалися світлинами та відеороликами із затопленими вулицями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?