Очікується посилення катастрофічної повіні: як сьогодні виглядає затоплена Венеція
Категорія
Світ
Дата публікації

Очікується посилення катастрофічної повіні: як сьогодні виглядає затоплена Венеція

Очікується посилення катастрофічної повіні: як сьогодні виглядає затоплена Венеція
Джерело:  online.ua

У неділю, 17 листопада, в Венеції оголосили найвищий рівень небезпеки, так як знову очікується катастрофічне підняття рівня води. За прогнозом, у другій половині дня вода підніметься на рівнем моря на 1,6 метра, в результаті чого місто ще більше піде під воду. Як сьогодні виглядає затоплена Венеція - ONLINE.UA зібрав видовищні фото і відео, якими діляться в соціальних мережах очевидці катастрофи.

Повінь в італійській Венеції стало найсильнішим за останні 50 років. У зв'язку з катастрофічним потопом влада міста оголосила режим надзвичайного стану. Перший пік повені зафіксований 13 листопада - тоді рівень води піднявся до 1,87 метра, що лише на 7 сантиметрів менше історичного рекорду, зафіксованого в 1966 році.

Через потоп площа Святого Марка та інші визначні пам'ятки Венеції накрив метровий шар води - їх довелося закрити для туристів. Крім того, не працюють вапоретто - водні автобуси, що становлять основу суспільного транспорту Венеції.

Нагадаємо, 14 листопада повінь у Венеції злегка відступила, але сьогодні ситуація знову почала погіршуватися. Місцеві жителі Венеції звинувачують в катастрофічній повіні не тільки зміни клімату, але і корупцію. Вони обурені тим, що проєкт з будівництва морського бар'єру для захисту міста все ще не завершений, хоча його замовив уряд понад півстоліття тому.

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конто, що побував в затопленій Венеції, назвав повінь ударом "в саме серце країни". У свою чергу влада міста оголосила, що постраждалі місцеві жителі зможуть отримати компенсації в розмірі до 5000 євро, а підприємства - до 20 000 євро. Ті, хто найсильніше постраждають від повені, зможуть отримати допомогу в розмірі 70% від збитків. Втрати для міста оцінені в сотні мільйонів євро.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський журнал National Geographic змоделював карту світу в разі танення всіх льодовиків на планеті. Виявилося, що Україна втратить в абсолютних показниках більше всіх території в Європі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?