Катрін Деньов прочитала вірш Лесі Українки на відкритті Каннського кінофестивалю — відео
Категорія
Культура
Дата публікації

Катрін Деньов прочитала вірш Лесі Українки на відкритті Каннського кінофестивалю — відео

Катрін Деньов прочитала вірш Лесі Українки на відкритті Каннського кінофестивалю — відео
Джерело:  online.ua

16 травня у Каннах стартував 76-й кінофестиваль. Французька акторка Катрін Деньов на церемонії відкриття заходу прочитала зі сцени вірш Лесі Українки "Надія" французькою мовою.

Джерело: Deadline

Катрін Деньов підтримала Україну зі сцени Каннського кінофестивалю

Французька акторка відома своєю підтримкою України. Вона зачитала вірш української поетеси зі сцени Палацу фестивалів.

Вірш Лесі Українки був написаний 1880 року в Луцьку.

Ні долі, ні волі у мене нема, зосталася тільки надія одна: Надія вернутись ще раз на Вкраїну… - сказала акторка французькою.

Деньов зізналася, що в неї болить серце за Україну, а в залі зустріли її виступ оплесками.

Що відомо про 76-й Каннський кінофестиваль

Каннський кінофестиваль розпочався врученням почесної «Золотої пальмової гілки» актору Майклу Дугласу.

Унікальний і як продюсер, і як культова кінозірка, цей спадок назавжди позначив канон самого американського кіно. Вічна зірка та яскравий артист, - сказала про нього акторка Ума Турман, яка вручала нагороду.

Ведучою урочистостей була К’яра Мастроянні (дочка Деньов), яка представила журі під керівництвом шведського режисера Рубена Остлунда та відзначила, що Канни були створені в результаті «акту опору» і що «сила кіно ніколи нас не підводила».

Протягом наступних 12 днів Остлунд перегляне 21 фільм зі своїми колегами по журі, зокрема Полом Дано, Брі Ларсон і Джулією Дюкурно.

Зазначимо, що Катрін Деньов є символом цьогорічного Каннського кінофестивалю, оскільки вона зображена на офіційному плакаті.

Також на червоній доріжці перед відкриттям фестивалю з’явився Джонні Депп. Він виконує головну роль у стрічці "Фаворитка" , який бере участь в офіційній програмі фестивалю. Це перша серйозна поява актора на публіці після скандального суду з його ексдружиною, актрисою Ембер Хьорд.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?