Катували мирних жителів Миколаївщини. СБУ викрила трьох воєнних злочинців
Категорія
Україна
Дата публікації

Катували мирних жителів Миколаївщини. СБУ викрила трьох воєнних злочинців

Катували мирних жителів Миколаївщини. СБУ викрила трьох воєнних злочинців
Джерело:  online.ua

СБУ викрила трьох росіян, які створили катівню під час окупації Миколаївщини. Вони викрадали місцевих жителів та застосовували до них численні тортури.

Джерело: Служба безпеки України

СБУ викрила трьох росіян, що створили катівню на Миколаївщині

Служба безпеки України встановила особи трьох колаборантів, причетних до масових знущань над мирними жителями захоплених районів України.

Фігурантами виявились командир одного з полків так званої “ДНР” і двоє його підлеглих.

Ще до початку повномасштабного вторгнення вони добровільно вступили до лав російських загарбників.

Під час окупації Миколаївської області цього командира призначили “військовим комендантом” в одному із селищ Баштанського району.

Саме за його наказами окупанти викрадали місцевих жителів та застосовували до них численні тортури.

Є докази того, як зловмисники незаконно затримали чотирьох мешканців одного з селищ, серед яких були колишні військовослужбовці ЗСУ.

Повідомляється, що вони закривали людей в холодному підсобному приміщенні без доступу до свіжого повітря, жорстоко били і утримували в антисанітарних умовах, без води та їжі.

Таким чином вони намагалися схилити до співпраці та отримати інформацію про місця базування Сил оборони.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили трьом фігурантам про підозру у держзраді, колабораційній діяльності та порушенні законів та звичаїв війни.

На Миколаївщину повернулися майже всі жителі

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив, що після звільнення Правобережної частини Херсонщини та власне міста Херсон обстріли Миколаєва та області значно скоротилися.

Через це майже всі місцеві жителі, які виїхали, вже повернулися додому.

За його повідомленням, після російського вторгнення 24 лютого 2022 року у місті було приблизно 200 тис людей, в той час, як зараз, за даними мобільних операторів, – більше ніж 400 тис.

До повномасштабного вторгнення Росії населення Миколаєва складало 460 тис жителів.

Він також зазначив, що з допомогою партнерів в регіоні поступово розгортаються швидкомонтовані модульні будинки, які використовуються для тимчасового проживання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?