Пригожин відреагував на визнання ПВК Вагнера терористичною організацією у Франції
Категорія
Світ
Дата публікації

Пригожин відреагував на визнання ПВК Вагнера терористичною організацією у Франції

Пригожин відреагував на визнання ПВК Вагнера терористичною організацією у Франції
Джерело:  online.ua

9 травня парламент Франції своїм рішенням визнав приватну військову компанію "Вагнер" терористичною організацією. Однак Пригожину таке рішення не сподобалося і він жорстко його прокоментував.

Джерело: пресслужба Пригожина

Як Пригожин прокоментував визнання вагнерівці терористами у Франції

Засновник ПВК Вагнера жорстко відреагував на рішення парламенту Франції визнати його компанії терористичною організацією.

Що можна сказати із цього приводу. Коли ми прийшли до Центральної Африки, французькі солдати заганяли солдатів у кімнату, і туди ж заганяли дітей, 12-річних дівчаток. І собаки ґвалтували цих дівчаток. Французькі солдати органи продавали, вірніше, людей на органи відвозили і там потрошили, — сказав Пригожин.

У своїй промові він традиційно звинуватив Францію та Америку у знущанні з людей. Та заявив про благородність намірів ПВК "Вагнер", який нібито рятує весь світ.

Ми врятували цілу країну під назвою Центральна Африка, врятували десятки тисяч життів від бандитів, терористів і, найголовніше, від французів, які просто знущалися з них. Макрон вирішив, що ПВК "Вагнер" — терористична організація, а в цей час у багатьох країнах світу ПВК "Вагнер" рятує від французів та від американців величезну кількість людей. А я рятую їхніх полонених, яких вони вбивають, — додав засновник ПВК "Вагнера".

Франція визнала вагнерівців терористами: деталі

Французькі парламентарі прийняли постанову щодо включення ПВК "Вагнера" до списку терористичних організацій.

У цьому документі парламентарі звертаються до уряду країни, "запрошуючи його дипломатично співпрацювати з Європейським Союзом, щоб включити приватну військову компанію "Вагнер" до списку терористичних організацій Європейського Союзу".

Зазначається, що за відповідне рішення проголосували всі 331 депутат, які були в залі парламенту.

Також депутати вимагають підтримати ініціативи відповідних міжнародних органів з метою розслідування численних злочинів, скоєних "вагнерівцями" проти цивільного населення та долучитися на дипломатичному рівні до інших держав-членів ООН, щоб вони визнали ПВК "Вагнер" терористичною організацією.

Резолюція немає обов’язкової сили, але вона відбиває єдність всього спектра політичних сил Франції з цього питання.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?