Катують людей: США готують новий потужний удар по РФ через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Катують людей: США готують новий потужний удар по РФ через Україну

Катують людей: США готують новий потужний удар по РФ через Україну
Джерело:  online.ua

Американська влада звернула увагу на те, що РФ нахабно порушує міжнародні зобов'язання щодо поваги й захисту релігійних свобод на тимчасово окупованих українських землях. Це зазначається у законопроєкті, внесеному до Конгресу США. Варто зазначити, що даний документ передбачає покарання для Російської Федерації, передає ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

"Депутати Джо Вілсон і Емануель Клівер внесли до Конгресу США законопроєкт про підтримку свободи віросповідання на території України - його вже оприлюднили на офіційному сайті американського парламенту", - сказано в повідомленні.

У документі йде мова про покарання Росії за релігійні переслідування на тимчасово окупованій частині території України. Владі США відомо, що РФ порушує міжнародне гуманітарне право і зобов'язання поважати й захищати релігійні свободи.

"Понад 5 років Російська Федерація незаконно утримує в окупації Крим і частину Донбасу з допомогою збройних формувань, якими вона ж і керує. Службовці й найманці Кремля викрадають, заарештовують і катують людей в цих регіонах за їх віросповідання", - зазначається в законопроєкті.

За словами конгресменів, російські посадовці відповідальні за релігійні переслідування. Тож і повинні, власне, за це відповідати перед законом. Варто зазначити, що поки конкретного механізму притягнення Кремля до відповідальності у законопроєкті конгресмени не передбачили.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещоданво держсекретар США Майк Помпео повідомив, що найближчим часом розгляне питання про те, чи є РФ країною, яка спонсорує тероризм. Варто зазначити, що даний законопроєкт уже схвалив Комітет закордонних справ Сенату.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?