КДБ - монстр, а я занадто м'який: в мережі з'явилося перше інтерв'ю Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

КДБ - монстр, а я занадто м'який: в мережі з'явилося перше інтерв'ю Путіна

КДБ - монстр, а я занадто м'який: в мережі з'явилося перше інтерв'ю Путіна
Джерело:  Meduza

У мережі опубліковано, ймовірно, перше інтерв'ю нинішнього президента Росії Володимира Путіна, датоване 1991 роком, в якому він розповів про свою роботу і звільнення з Комітету державної безпеки СРСР.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Медузу.
Інтерв'ю майбутнього президента Росії датоване червнем 1991 року.
«Щоб продовжувати працювати в КДБ на певному рівні, мені потрібно було переїхати в Москву. І купувати кооперативну квартиру або знімати за 300 рублів на місяць», - розповідав Путін.

Читайте також: Пу тін як клоун: соцмережі висміяли нове фото президента Росії

За його словами, в Санкт-Петербурзі (який тоді називався Ленінградом - Ред.) він залишився тому, що «у мене двоє маленьких дітей, старі батьки, їм за 80, ми разом живемо».
«Вони блокадники, куди везти їх з рідного міста? Кинути їх не міг. А тут робота була, скажімо так, трохи не та. І тоді я вирішив піти взагалі. Коли було зроблено пропозицію в мерію, тим більше», - додав він.
У той же час на питання журналіста про те, що його поява в мерії міста виглядала як впровадження агента КДБ, Путін відповів: «Як КДБ міг мене впровадити, якщо я звільнений. До того ж зараз адже вже немає того монстра, про якого ми звикли говорити».
Читайте також: У Росії розповіли, чого бояться Путін і його "шизоїди"
Також майбутній президент Росії зізнався, що не мав відношення до політичних проблем в Росії.
«Те, що апарат комітету в цілому перестав відповідати тим завданням, для яких створювався, - це факт. Його потрібно реконструювати. І це роблять. І потім, я працював у зовнішній розвідці, до внутрішньополітичних проблем відношення не мав», - запевнив він.



Скріншот газети з першим інтерв'ю Путіна / "Медуза"
Окремо Путін заявив, що не хоче обговорювати свого тодішнього начальника - мера Санкт-Петербурга Анатолія Собчака.
«Мені не хотілося б обговорювати зараз ні характер, ні манери Собчака, хоча я від багатьох чую, що він буває різкуватий. Мені ось, навпаки, підказують, що я занадто м'який у спілкуванні. Але можу зрозуміти, коли хтось зривається. Ми зараз живемо в такому цейтноті - не вистачає терпіння іноді пробивати якесь питання. Ну, сил більше ніяких немає. Що стосується моїх взаємин з Анатолієм Олександровичем - так, ми знаходимо з ним спільну мову в справах», - сказав він.
Повний текст інтерв'ю можна прочитати тут.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі з'явилося розслідування про зв'язки Путіна з пітерськими бандитами в 90-х роках.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?