Керівник ДФС розповів, як виглядає типовий український мільйонер
Категорія
Економіка
Дата публікації

Керівник ДФС розповів, як виглядає типовий український мільйонер

Керівник ДФС розповів, як виглядає типовий український мільйонер
Джерело:  online.ua

Виконуючий обов’язки голови Державної фіскальної служби Олександр Власов оприлюднив статистику про кількість мільйонерів та мільярдерів в Україні. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, інформує ONLINE.UA.

Згідно інформації з податкових декларацій за 2018 рік, в Україні проживає 5143 мільйонери. Найбільша їх концентрація зафіксована в Києві (2194 особи), Київській (378 осіб), Харківський (339 осіб), Дніпропетровській (333 особи) областях.

Переважна більшість багатіїв (58%) є людьми середнього та старшого віку – від 40 до 60 років. Наймолодшому офіційному мільйонеру лише 18 років. Він задекларував доходи, отримані при успадкуванні (отриманні у дарунок) майна. Найстарший мільйонер має вік майже 100 років.

70% мільйонерів подали декларації з доходами в сумі від 1 до 5 млн гривень. Переважна більшість з них заробила гроші від операцій з продажу або обміну нерухомості. Поширеним джерелом багатства також є надання майна в лізінг, оренда та доходи, отримані з-за кордону.

Офіційних мільярдерів лише 3 особи. Причому один громадянин задекларував дохід розміром понад 10 млрд гривень.

Неназваний мешканець Києва задекларував податкові зобов’язання зі сплати в бюджет податку на доходи фізичних осіб та військового збору в сумі більше ніж 1 млрд гривень.

За даними глави ДФС, до кампанії декларування доходів цього року долучилися майже 200 вітчизняних знаменитостей: зірки естради, музиканти, шоумени, популярні ведучі та спортсмени. Ними задекларовано доходи у сумі понад 416 млн гривень.

ТОП-рекордсмени шоу-бізнесу, що задекларували найбільші суми доходів:

  • Телевізійна ведуча – 158,8 млн грн;

  • Ведучий шоу-програм – 26,9 млн грн;

  • Співак – 11,8 млн грн;

  • Композитор – 3,2 млн грн;

  • Футболіст – 26,2 млн грн;

  • Гуморист (на спрощеній системі оподаткування) – 4,7 млн грн;

  • Ще один відомий гуморист (на спрощеній системі оподаткування) – 4,1 млн грн.

Нагадаємо, що в «Укрзалізниці» розповіли, як треба подорожувати з дітьми потягом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?