В «Укрзалізниці» розповіли, як треба подорожувати з дітьми потягом
Категорія
Україна
Дата публікації

В «Укрзалізниці» розповіли, як треба подорожувати з дітьми потягом

В «Укрзалізниці» розповіли, як треба подорожувати з дітьми потягом
Джерело:  online.ua

Прес-центр «Укрзалізниці» оприлюднив правила подорожі потягом разом з дітьми різного віку. Відповідні рекомендації опубліковані на Facebook-сторінці УЗ, повідомляє ONLINE.UA.

Згідно інфографіки «Укрзалізниці», право безкоштовного проїзду мають лише діти до 6 років. Для цього супроводжуючим її батькам або іншим офіційним представникам слід взяти з собою в потяг документ, який засвідчує вік дитини.

Варто пам’ятати, що малюкам віком до 6 років не передбачено окремого місця у потязі, тому його матері або батьку доведеться посадити дитину на коліна (у випадку, якщо місця поруч не зайняті іншими пасажирами).

Якщо з дорослим подорожує кілька дітей віком до 6 років, які не поміщаються на одному (вашому) місці, тоді доведеться окремо заплатити за ті місця, які вони займатимуть.

За дитину віком від 6 до 14 років доведеться сплатити 75% вартості квитка. Щоб уникнути непорозумінь, вік дитини має бути підтверджений документом.

Повну вартість квитка купують для підлітків, які старші 14 років. Вони вже мають право подорожувати і без супроводу дорослих.

Документи, які засвідчують вік дитини:

  • Cвідоцтво про народження (або його нотаріально завірена копія)

  • Паспорт одного з батьків, де є запис про народження дитини

  • Закордонний паспорт громадянина України.

Нагадаємо, що сьогодні стало відомо, які райони Києва залишаться без гарячої води.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?