Кернес у важкому стані через коронавірус - що відомо про його діагноз
Категорія
Політика
Дата публікації

Кернес у важкому стані через коронавірус - що відомо про його діагноз

Кернес у важкому стані через коронавірус - що відомо про його діагноз

Харківський мер Геннадій Кернес станом на понеділок, 14 вересня, знаходиться у лікарні з важким захворюванням. Низка українських медіа проінформувала про коронавірус COVID-19 та кому, в якій знаходиться політик. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ZN.UA.

Згідно з інформацією джерел в Офісі президента й Харківській міськраді, боротьба мера з хворобою триває у важкій формі. Утім, невідомо, чи є кома медикаментозною, або ж вона прямо пов'язана з важкістю його стану.

За відомостями медіа, востаннє Кернеса бачили на людях 23 серпня - на День Харкова. Симптоми хвороби з'явилися у нього трохи пізніше, на початку вересня. Тоді пресслужба його спростувала оприлюднені дані.

Наразі обов'язки мера виконує секретар міської ради — відповідно до регламенту щодо неможливості роботи безпосередньо голови міста.

Місцеві медіа також проінформували про госпіталізацію Кернеса, однак джерела у медзакладі не змогли через лікарську таємницю підтвердити діагноз.

На тлі поширення відомостей про кому мера, харківська міська влада виступила зі спростуванням.

"Інформація, яку поширюють деякі харківські пабліки про те, що нібито Харківський міський голова Геннадій Кернес впав у кому, не відповідає дійсності. Міськрада пов'язує поширення завідомо неправдивої інформації з загостренням амбіцій "не надто вдалих" політиків. Геннадій Кернес дійсно знаходиться на лікарняному, але при цьому мер повністю контролює ситуацію в місті", - наголосили у міськраді.

Як повідомляв ONLINE.UA, з понеділка, 14 вересня, в Києві та багатьох інших містах України посилюють карантин через потрапляння до помаранчевої зони. Карантинні умови помаранчевого рівня епідеміологічної небезпеки передбачають, в тому числі обмеження відвідування занять в закладах освіти групами понад 20 осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?