З 14 вересня в Києві посилюють карантин - як працюватимуть школи
Категорія
Україна
Дата публікації

З 14 вересня в Києві посилюють карантин - як працюватимуть школи

З 14 вересня в Києві посилюють карантин - як працюватимуть школи
Джерело:  online.ua

З понеділка, 14 вересня, в Києві та багатьох інших містах України посилюють карантин через потрапляння до помаранчевої зони. Карантинні умови помаранчевого рівня епідеміологічної небезпеки передбачають, в тому числі, обмеження відвідування занять в закладах освіти групами більше 20 осіб. У КМДА вже вирішили, як будуть працювати школи, поки Київ буде знаходиться в помаранчевій зоні. Що зміниться для школярів і чи будуть ходити діти в школу, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Київської міськадміністрації.

"14 вересня школи працюють за тим же сценарієм, як і минулого тижня, а в разі будь-яких змін - всі батьки отримають повідомлення від класних керівників своїх дітей. Ми вводимо цю систему, щоб батьки не плуталися в повідомленнях чиновників різного рівня, а чітко розуміли графік своєї дитини", - пояснили в КМДА.

У Київській міськадміністрації запевнили киян, що на сьогодні небезпеки відвідування дітьми шкіл немає, так як рівень захворюваності вчителів і школярів низькі - на карантин закрито всього дві з 428 столичних шкіл, а з 350 тисяч працівників освіти і школярів в Києві COVID-19 захворіли 276 осіб . У той же час місцева влада закликала бути готові до будь-якого сценарію розвитку епідемії.

"Керівники всіх шкіл мають чіткі інструкції дій у разі спалаху хвороби, і в залежності від розміру школи і кількості учнів, які бажають вводити різні можливі сценарії організації навчання", - додали в КМДА.

Важливо відзначити, що за попередню добу в Києві зафіксували новий антирекорд за кількістю захворювань COVID-19 - захворіли 428 місцевих жителів, 65 з яких були госпіталізовані в медзаклади. Всього станом на 12 вересня в столиці виявлено 16951 хворих COVID-19 з початку пандемії, 5267 пацієнтів вже одужали, 266 осіб померли.

Через погіршення ситуації із захворюваністю на коронавірус Київ включили до помаранчевої зони карантину. З 14 вересня в столиці діятиме ряд обмежень, а саме:

  • проведення масових (культурних, спортивних, соціальних, релігійних та інших) заходів буде дозволено тільки за умови участі не більше 220 чоловік - 1 людина на 10 м² площі будівлі;

  • заборонять діяльність установ, що надають послуги з розміщення, крім готелів;

  • заборонять відвідувати заняття в професійних і вищих навчальних закладах в групах понад 20 осіб;

  • обмежать проведення медустановами планових госпіталізацій;

  • заборонять діяльність спортивних залів і фітнес-центрів, крім закладів, які можуть забезпечити відвідування не більше 1 людини на 10 м² приміщення;

  • перевезення пасажирів автомобільним і міським громадським транспортом будуть дозволені тільки в кількості 50% місць для сидіння.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МОЗ Максим Степанов оперативно відреагував на ситуацію з коронавірусом в Україні, яка стрімко погіршується. Він попередив українців, що Україна йде не за кращим сценарієм пандемії і навантаження на медсистему країни колосально зростає щодня, що може привести до колапсу і тому, що скоро вже не буде вистачати лікарів для лікування хворих.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?