Кількість хворих коронавірусом в Україні зростає шаленими темпами - офіційні дані на 20 червня
Категорія
Україна
Дата публікації

Кількість хворих коронавірусом в Україні зростає шаленими темпами - офіційні дані на 20 червня

Кількість хворих коронавірусом в Україні зростає шаленими темпами - офіційні дані на 20 червня
Джерело:  online.ua

Ситуація з пандемією коронавірусу в Україні продовжує невпинно загострюватися - у суботу, 20 червня, виявлено 841 новий випадок зараження.. Загальна кількість хворих уже сягнула 35 825 осіб, з них 994 осіб померли через ускладнення, викликані коронавірусною хворобою. Уже 16 406 українця змогли перемогти коронавірус - повторне лабораторне дослідження не виявило COVID-19 в їх організмі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційні дані, оприлюднені РНБО.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні. Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 19 червня 2020 року до Центру надійшло 1192 повідомлення про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 76 946 повідомлень про підозру на COVID-19.

Варто звернути увагу на те, що число підтверджених випадків коронавірусу у світі сягнуло 8,76 мільйона. Активними залишаються 3,67 мільйона випадків захворювання. Померли від ускладнень COVID-19 вже 462 тисячі осіб, вилікувались – 4,62 мільйона людей.

Нещодавно головний санітарний лікар Віктор Ляшко припустив, що на коронавірус в Україні насправді можуть хворіти 132 тисячі осіб.

"Останнім часом ми даємо суттєвий приріст, якій більший за загальносвітовий", — офіційно заявив він.

Також заступник Максима Степанова підкреслив, що основною причиною такого зростання є ослаблення карантину, а не збільшення тестувань. Окрім того, він нагадав, що запрацювали метрополітен та інший громадський транспорт, відкрилися дитячі садки. Після цього, з урахуванням інкубаційного періоду, і почала збільшуватися кількість хворих.

В Україні спостерігається тенденція до значного збільшення госпіталізації хворих. Якщо раніше фіксувалося до 100 госпіталізованих за добу, то сьогодні — 190. Також зростає кількість випадків захворювання на пневмонію (з 200 випадків до 600-700). Щоденно на апараті ШВЛ перебуває 90 хворих. Також нещодавно стало відомо, що Інститут мікробіології НАНУ на замовлення МОЗ розробляє політестсистему, яка буде використана в новому сезоні грипу і грипоподібних захворювань.

Як повідомляв ONLINE.UA, європейці, які хворіють COVID-19, в 3-6 разів частіше страждають  від втрати нюху і смаку, ніж жителі інших континентів. Вчені ще давно звернули увагу на те, що після того, як коронавірус SARS-CoV-2 потрапляє в організм людини, у неї з’являється цілий ряд симптомів, найголовніші — це втрата нюху та погіршення смаку

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?