Кількість постраждалих під час протестів в Судані зросла до 200. Загинула дитина
Категорія
Світ
Дата публікації

Кількість постраждалих під час протестів в Судані зросла до 200. Загинула дитина

Кількість постраждалих під час протестів в Судані зросла до 200. Загинула дитина
Джерело:  online.ua

На вихідних сили безпеки використовували сльозогінний газ та стріляли, щоб спробувати розігнати протести у столиці Хартумі та інших містах. Центральний комітет суданських лікарів, пов'язаний із протестним рухом, заявив, що кількість демонстрантів, убитих у суботу, зросла до семи. Від кульового поранення в голову загинула 13-річна дівчинка.

Джерело: The Guardian

За даними комітету, від початку протестів отримали поранення понад 200 осіб, понад 100 із них - вогнепальні. Щонайменше 11 людей перебувають у тяжкому стані. За даними представників комітету, після перевороту 25 жовтня під час акцій протесту загинуло 22 особи.
Демократичні групи на чолі з районними комітетами опору організують кампанію громадянської непокори та протести проти військового перевороту. Ще один день демонстрацій заплановано на середу.

Наліт силовиків на дім будинку журналіста «Аль-Джазіри»

Суданські сили безпеки здійснили наліт на будинок голови бюро телекомпанії «Аль-Джазіра» у Хартумі та заарештували його. Це одна з найвідоміших медіакомпаній на Близькому Сході, затримання відбулося на тлі вуличних протестів у Судані, пов'язаних із військовим переворотом у країні, що відбувся 25 жовтня. Під час зіткнень у ці вихідні розганяли протестувальників із застосуванням зброї. Стрілянину в столиці країни, Хартумі було чути до 8 години вечора в суботу.

Сьогодні асоціація суданських медиків повідомила, що кількість вбитих протестувальників під час демонстрацій проти арешту журналістів цими вихідними зросла до 7 після смерті від кульового поранення13-річної дівчини.

Журналісти згаданого катарського ЗМІ поклали на військову владу Судану відповідальність за безпеку всіх своїх співробітників після того, як у неділю було заарештовано голову бюро Мусалмі аль-Каббаші.

Нагадаємо, на тлі кризи, що розпалювалася протягом багатьох тижнів, військові вранці в понеділок, 25 жовтня, увірвалися до будинків урядовців і взяли під домашній арешт прем'єр-міністра Судану Абдаллу Хамдука, більшість міністрів, одного з членів правлячої Суверенної ради і велику кількість членів проурядових партій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?