Кількість зростає - у МОЗ попередили новинами про COVID-19 в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Кількість зростає - у МОЗ попередили новинами про COVID-19 в Україні

Кількість зростає - у МОЗ попередили новинами про COVID-19 в Україні
Джерело:  online.ua

У Центрі громадського здоров'я МОЗ України оголосили, що виявили коронавірус COVID-19 у п'яти українців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на публікацію відомства у Facebook.

Таку кількість випадків зареєстрували станом на понеділок, 16 березня.

Від 1 січня цього року до Центру громадського здоров'я надійшли 94 підозри на нову китайську інфекцію.

"За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру отримано 5 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (4) та Житомирська (1) області", - пояснили в підрозділі МОЗ.

Також відзначається, що фахівці вірусної референс-лабораторії ЦГЗ проаналізували понад пів тисячі зразків.

Нагадаємо, станом на попередній день, 15 березня, Всесвітня організація охорони здоров'я проінформувала про понад 153 тисячі випадків COVID-19.З них летальними стали близько 5,7 тисячі. Поступово "лідерство" за рівнем загрози переходить від Китаю до Італії та Ірану.

Як повідомляв ONLINE.UA, у МОЗ просять людей уникати шахраїв, які продають псевдоліки від коронавірусу, адже таких досі не існує. Українцям потрібно це розуміти та уважно слідкувати за розвитком ситуації з COVID-19. Важливе попередження МОЗ опублікувало на своїх сторінках в соціальних мережах.

У відомстві вирішили нагадати, що поки, на жаль, у світі не існує спеціальних ліків проти COVID-19. МОЗ просить громадян України бути пильними, не займатися самолікуванням та при перших симптомах ГРВІ невідкладно дзвонити своєму сімейному лікарю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?