Не робіть цього: МОЗ терміново звернулося до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Не робіть цього: МОЗ терміново звернулося до українців

Не робіть цього: МОЗ терміново звернулося до українців
Джерело:  online.ua

Міністрество охорони здоров'я звернулося до громадян України з невідкладним проханням. В МОЗ просять людей уникати шахраїв, які продають псевдоліки від коронавірусу, адже таких досі не існує. Українцям потрібно це розуміти та уважно слідкувати за розвитком ситуації з COVID-19. Важливе попередження МОЗ опублікувало на своїх сторінках в соціальних мережах, передає ONLINE.UA

"В мережі з‘являються рекламні оголошення, у яких пропонується придбати нібито засоби для лікування та профілактики коронавірусу COVID-19. МОЗ України закликає українців не довіряти цій інформації та не купувати сумнівні препарати. У разі підтвердження наявності коронавірусу лабораторними дослідженнями пацієнту в ізоляції надається симптоматичне лікування", - нагадують українцям у МОЗ.

Окрім того, у відомстві вирішили нагадати, що поки, на жаль, у світі не існує спеціальних ліків від COVID-19. МОЗ просить громадян України бути пильними, не займатися самолікуванням та при перших симптомах ГРВІ невідкладно дзвонити своєму сімейному лікарю.

"Лікарі мають чіткий алгоритм дій на всі випадки", - запевняють у відомстві та закликають тих, хто намагається спекулювати навколо теми коронавірусу, бути свідомими та не вводити людей в оману у складний для світу час.

Варто зазначити, що нещодавно очільник МОЗ України Ілля Ємець закликав громадян нашої країни мобілізуватися і самоізолюватись, оскільки це головний та найефективніший спосіб захисту від поширення COVID-19.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні госпіталізували ще 12 осіб з підозрою на коронавірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?