Кім Чен Ин звернувся до світу з гучною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Кім Чен Ин звернувся до світу з гучною заявою

Кім Чен Ин звернувся до світу з гучною заявою
Джерело:  online.ua

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин відмовився від своїх обіцянок провести повне ядерне роззброєння КНДР, які давав американському президенту Дональда Трампа. Він заявив, що США залишаються "найбільшим ворогом" для Північної Кореї, тому КНДР продовжать розширювати військовий потенціал і арсенал ядерної зброї, щоб миттєво відповісти на будь-яку загрозу. Ядерна зброя, на думку лідера Північної Кореї, необхідна для вимушеного стримування ворожих сил. Про це Кім Чен Ин заявив під час виступу на з'їзді правлячої Робочої партії, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Кім Чен Ин повідомив, що вже майже завершено планування створення атомного підводного човна. Також він нагадав, що хоче створити балістичні ракети великої дальності, які можна запускати з суші або з моря, і "надвеликі боєголовки". Північнокорейський диктатор при цьому запевнив, що Пхеньян не збирається стріляти, але негайно застосує ядерну зброю у відповідь на будь-яку ворожу загрозу.

Глава КНДР також підкреслив, що не чекає зміни політики офіційного Вашингтона щодо Пхеньяна з приходом до влади Джо Байдена. Аналітики вважають, що заява Кім Чен Ина є черговою його спробою чинити тиск на новий американський уряд.

"Наша зовнішньополітична діяльність в майбутньому повинна бути зосереджена на придушенні і підпорядкуванні США, основної перешкоди і найбільшого ворога на шляху нашого революційного розвитку", - йдеться в заяві Кім Чен Ина.

При цьому глава КНДР зазначив, що має намір продовжувати розвивати двосторонні "дружні" відносини з Росією і Китаєм.

Як відомо, КНДР почала свою ядерну програму ще понад півстоліття тому. Точний обсяг північнокорейської ядерної програми засекречений. За оцінками Стокгольмського інституту дослідження проблем світу, мова йде про 30-40 робочих ядерниї боєголовок. У Пхеньяні також є міжконтинентальні балістичні ракети, які, як стверджує Кім Чен Ин, можуть досягти території Сполучених Штатів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Іран почав процес збагачення урану, незважаючи на ядерну угоду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?