Кінець епохи Меркель. Шольца затвердили на посаді канцлера Німеччини
Категорія
Світ
Дата публікації

Кінець епохи Меркель. Шольца затвердили на посаді канцлера Німеччини

Кінець епохи Меркель. Шольца затвердили на посаді канцлера Німеччини
Джерело:  online.ua

Новообраний канцлер Німеччини Олаф Шольц склав присягу на засіданні Бундестагу. За представника Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) проголосували 395 з 707 депутатів парламенту. Засідання почалось з овацій на честь Ангели Меркель, яка займала посаду впродовж останній 16 років. Перед засіданням Шольц прийняв призначення в президентському палаці.

Джерело: сайт  Федерального канцлера ФРН

Шольц – юрист за освітою. До обрання він обіймав посаду федерального міністра фінансів у четвертому уряді Меркель. Свою кар’єру в СДПН розпочав ще в 1975 році. Двічі його переобирали бургомістром Гамбурга, якийсь час скерував також Міністерством праці Німеччини.

Вибори в ФРН відбулися наприкінці вересня. Перемогу на них здобула СДПН, котра набрала 25,7 відсотка голосів. За ними йшов Християнсько-демократичний союз та Християнсько-соціальний союз (ХДС/ХСС). Їм віддали свої голоси 24,1 відсотка виборців. Зелені отримали 14,8 відсотка голосів, ВДП - 11,5 відсотка, а правопопулістська "Альтернатива для Німеччини" - 10,3 відсотка.

Чого чекати Україні від нового уряду Німеччини

От, що пишуть про Україну три партії в коаліційній угоді, текст якої опублікувало видання Spiegel:

Ми продовжуватимемо допомагати Україні у відновленні повної територіальної цілісності та суверенітету.

 Треба додати, що прямої обіцянки членства в ЄС для України у цьому документі немає.

 Ми працюємо разом з ЄС та його державами-членами для подальшого розвитку Східного партнерства. Такі держави, як Україна, Молдова та Грузія, які прагнуть приєднатися до ЄС, повинні мати можливість наблизитися за допомогою послідовних реформ на основі верховенства права та ринкової економіки.

Під час медійних виступів перед обранням Шольц застерігав Росію від порушення кордонів України. Крім того, з його боку пролунали обіцянки жорстко реагувати на міграційну кризу в Білорусі.

Нагадаємо, на честь закінчення канцлерського терміну Меркель у внутрішньому дворі Міністерства оборони організували традиційний військовий церемоніал. Гостями церемонії стали понад 200 осіб — загалом, це були чинні та колишні чиновники, які обіймають чи обіймали міністерські посади в урядах Меркель у різні періоди її правління.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?