Журналісти назвали організаторів запланованого в Україні держперевороту
Категорія
Політика
Дата публікації

Журналісти назвали організаторів запланованого в Україні держперевороту

Журналісти назвали організаторів запланованого в Україні держперевороту
Джерело:  online.ua

Представник американського медіапроєкту Buzzfeed News Крістофер Міллер вирішив назвати можливих організаторів державного перевороту в Україні, про який нещодавно попередив глава держави Володимир Зеленський.

Джерело:  Тwitter-сторінка Міллера, який посилається на своїх інсайдерів в ОП

Стало відомо, хто планував державний переворот в Україні

"Спробу державного перевороту, про яку згадав сьогодні президент Володимир Зеленський, готували офіцер російського ФСБ та три зрадники з МВС України, які перебувають у Криму", - написав він.

За словами журналістів головним "куратором" є згаданий працівник ФСБ, якого звати Василь Васильович Лаптєв. Прізвища трьох українців: Олексій Васильєв, Василь Грицак й Едуард Федосов.

Крістофер Міллер звернув увагу на те, що організатори мали намір використати суспільну напругу всередині нашої країни - насамперед йдеться про конфлікт між Зеленським та Ахметовим.

Як стверджує американський журналіст, в записі розмови чотирьох підбурювачів лунає прізвище олігарха Ринат Ахметов, але його участь не доведена. За словами Міллер, організатори перевороти говорили, що їм "треба бути готовими вийти на контакт і почати співпрацювати з Ахметовим".

"1 грудня ініціатори перевороту сподівалися влаштувати протести на Банковій, що мали би спровокувати подальший безлад у столиці та привести до влади людей, наближених до олігарха. Офіс президента планує передати аудіозаписи розмов до спецслужб США цього тижня",- йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно Зеленський повідомив, що Кремль спільно з деякими громадянами України намагаються влаштувати державний переворот в Україні. Окрім того, вони намагаються втягнути Ахметова у свої плани зі зміни влади. За словами самого Ахметова, озвучені Зеленським дані є "суцільною брехнею", а він виступає за демократичну та цілісну Україну з Кримом і Донбасом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?