Кінець настане - у ВООЗ розкрили, коли завершиться пандемія COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Кінець настане - у ВООЗ розкрили, коли завершиться пандемія COVID-19

Кінець настане - у ВООЗ розкрили, коли завершиться пандемія COVID-19
Джерело:  online.ua

Розробка вакцини проти коронавірусу COVID-19 не стане остаточною перемогою над пандемією, звернули увагу експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я. Вони наголосили, для перемоги потрібно, щоб люди навчилися жити з вірусом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Sky News.

За словами Ганса Клюге — директора Європейського регіонального бюро ВООЗ, навіть загальна вакцинація ще не стане остаточною крапкою.

"Давайте не будемо негативно налаштованими — кінець настане, а день, коли ми переможемо пандемію, не обов'язково пов'язаний з вакциною, це станеться, коли ми навчимося жити з пандемією, а це може бути завтра... Ми повинні навчитися, як жити з вірусом, і два моменти надзвичайно важливі: уряди повинні взяти на себе активну керівну роль, а люди — дотримуватися заходів", - пояснив він.

Клюге зауважив, сьогоденний світ краще готовий для боротьби проти глобальної епідемічної загрози. Світ виявився зовсім не готовим до цього у липні 2020 року.

"У лютому нас абсолютно застали зненацька, а опцією за замовчуванням були карантин і перезавантаження. Зараз ми можемо боротися з вірусом, контролювати його передачу й наші економіки, відкрити нашу сферу освіти", - додав представник ВООЗ.

Він резюмував, вже з жовтня до листопада "ми знову можемо побачити пік госпіталізацій та смертності".

Нагадаємо, станом на 1 вересня у світі виявили понад 25 мільйонів випадків COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда вчених досягла значних успіхів у розробці власної вакцини проти коронавірусу COVID-19. Наразі експерти з Австралії вже розпочали клінічні випробування препарату Novavax, який створили в Сполучених Штатах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?