Киргизстан терміново закрив кордони після зникнення президента
Категорія
Світ
Дата публікації

Киргизстан терміново закрив кордони після зникнення президента

Киргизстан терміново закрив кордони після зникнення президента
Джерело:  online.ua

У Киргизстані на тлі суспільно-політичної кризи, пов'язаної з парламентськими виборами, несподівано констатували фактичне зникнення президента Сооронбая Жеенбекова. Урядові установи вирішили тимчасово закрити кордони. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Захід.

Згідно з заявою заступника керівника Ради безпеки республіки Омурбека Суванвлієва, також немає жодних даних про місцезнаходження прем'єр-міністра.

"Місцеперебування президента Киргизстану Сооронбая Жеенбекова і прем'єр-міністра Кубатбека Боронова невідомо. З метою безпеки прийнято рішення закрити кордон", - оголосив посадовець.

Суванлієв звернув увагу на відсутність публічних виходів топполітиків Киргизстану від початку масових протестних акцій.

"Посадові особи, які покинули робочі місця, знаходяться в конспіративних місцях. Сказати точно, де, ми не можемо, багато хто з них ховається", - підкреслив заступник голови Радбезу.

Нагадаємо, на вулиці Бішкеку нещодавно вийшли тисячі людей, які виступили із невдоволенням щодо проведених на початку жовтня парламентських виборів.

6 жовтня стало відомо, що учасники протестів машиною протаранили ворота біля парламенту у столиці та увірвались до будівлі. За попередніми даними, до протестів приєдналися 3-5 тисячі осіб. Попри посилену охорону адміністративних об’єктів та використання водометів та гумових куль силовиками, мітингарям все ж таки змогли проникнути до будівлі.

Як повідомляв ONLINE.UA,  представники Центрвиборчкому вирішили не визнавати результатів  парламентських виборів на тлі масових заворушень. Згідно з ухваленим вердиктом, у майбутньому повинне пройти нове голосування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?