Китай аналізує помилки РФ у війні проти України — Reuters
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай аналізує помилки РФ у війні проти України — Reuters

Китай аналізує помилки РФ у війні проти України — Reuters
Джерело:  online.ua

Експерти з Китаю уважно вивчають помилки злочинної армії РФ у розв'язаній Кремлем війні проти України та досліджують вплив західної зброї та технологій на хід бойових дій. 

Джерело:  Reuters

КНР уважно стежить за війною в Україні 

У матеріалі видання зазначається, що журналісти проаналізували не менше 100 дослідницьких матеріалів у 20 спеціалізованих видання КНР на військову тематику, які приділяли увагу розв'язаній Кремлем війні проти України.

Цікаво, що всі матеріали, наявні у доступі, вивчали сотні дослідників з мережі університетів, пов'язаних з Народно-визвольною армією, державних виробників зброї та аналітичних центрів військової розвідки.

Автори матеріалу підкреслюють, що на відміну від представників уряду КНР, які відкрито не критикують дії РФ у війні проти України, китайські дослідники більш відверті.

Зокрема, значна кількість науково-дослідницьких матеріалів присвячена помилкам окупаційної російської армії.

Серед найбільш згадуваних помилок — використання застарілой техніки, відсутність організованого командування, недостатня протидія системі зв'язку українських військових.

Китайські дослідники також висловили занепокоєність роллю супутникової мережі Starlink американського мільярдера Ілона Маска, яка забезпечувала українських військових безперебійним зв'язком.

Аналітики зазначають, що Китай прагне розробити власну аналогічну мережу з метою знайти способи вивести супутниковий зв'язок з ладу.

Китайські експерти вважають, що Пекін повинен збільшити інвестиції у бойові безпілотники. Наразі такі дрони Китай тестує у небі над Тайванем.

Китай готується до протистояння зі США 

У матеріалі зазначається, що китайські дослідники також приділяють значну увагу американським системам озброєнь, зокрема, РСЗВ HIMARS, ракетам Stinger і Javelin, якими українські військові нанесли нищівний урон російським танкам, бронетехніці та військовим кораблям.

Варто зазначити, що китайські аналітики досліджують диверсійні операціїспецпризначенців на території РФ, використання Telegram для цивільної розвідки та інформаційну війну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?