Китай купує російський газ за пів ціни і перепродає його дорожче в ЄС
Категорія
Економіка
Дата публікації

Китай купує російський газ за пів ціни і перепродає його дорожче в ЄС

Китай купує російський газ за пів ціни і перепродає його дорожче в ЄС
Джерело:  online.ua

Китай закупив кілька партій скрапленого природного газу у російського заводу "Сахалін-2" за половину поточної ціни. Також Китай перепродає газ до Європи та Азії за дорожчими цінами.

Джерело: Bloomberg 

Китай дешево купує зріджений газ з Росії

Експортний завод СПГ «Сахалін-2» на Далекому Сході Росії продав кілька партій СПГ до Китаю за майже вдвічі нижчою від поточної ціни на тендері.

Видання вказує, що такий крок є вигідним для обох країн – Китай може забезпечити дешевше постачання та перепродавати поставки дорожче експортерам та підприємствам Європи та Азії, тоді як Росія може продовжувати продавати паливо з прибутком.

Японія та Південна Корея, які традиційно є основними напрямками для Сахалінського СПГ, припинили закуповувати спотові поставки із заводу після того, як Росія вторглася в Україну.

Російські пропозиції все ще пробиваються на ринок, лише завдяки реорганізації торговельних потоків через учасників ринку, які не сперечаються з прийняттям російських вантажів. Схоже, що Китай із задоволенням приймає вантажі російського СПГ зі знижками, замінюючи альтернативні поставки, які потім можуть бути спрямовані до Європи за вищими цінами, — сказав Саул Кавонік, енергетичний аналітик Credit Suisse.

Згідно з даними відстеження суден, зібраними Bloomberg, у серпні імпорт СПГ Китаєм з Росії зріс до найвищого рівня принаймні за два роки. Тим часом поставки зі США впали, оскільки китайські імпортери перенаправляють вантажі до Європи з величезним прибутком.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?