Китай проводить "ударні навчання" біля Тайваню у відповідь на "провокації" США
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай проводить "ударні навчання" біля Тайваню у відповідь на "провокації" США

Китай проводить "ударні навчання" біля Тайваню у відповідь на "провокації" США
Джерело:  online.ua

Китайські збройні сили 25 грудня провели "ударні навчання" свої військових у повітряному та морському просторі навколо Тайваню у відповідь на "провокації" з боку США та влади острова.

Джерело: Reuters

Китай провів військові навчання навколо Тайваню

Китайське військове командування заявило, що військові сили країни навколо Тайваню здійснили "спільне патрулювання бойової готовності та спільні тренування із відпрацьовуванням вогневих ударів".

Це рішуча відповідь на нинішню ескалацію змов і провокацій з боку Сполучених Штатів і Тайваню, — наголосили представники КНР, але не уточнили які саме “провокації” мають на увазі.

Командування ЗС Китаю також повідомило, що вони вживатимуть усіх необхідних заходів для захисту національного суверенітету та територіальної цілісності.

Додамо, що офіційної реакції Тайваню та США на ці навчання поки не було.

РФ і КНР розпочали спільні військово-морські навчання: що відомо

Нагадаємо, що 22 грудня офіційно стало відомо, що кораблі військово-морського флоту Росії та Китаю провели спільні навчання в Східнокитайському морі.

За словами представників Міністерства оборони РФ, в навчаннях брали участь ракетний крейсер "Варяг", есмінець "Маршал Шапошников" і два корвети Тихоокеанського флоту Росії.

Окрім того, наголошується, що влада КНР направила на навчання два есмінці, дизельний підводний човен та ряд інших кораблів. Згідно з останніми даними, у маневрах також брала участь російська і китайська авіація.

Головна ціль навчань – зміцнення військово-морського співробітництва між Російською Федерацією і Китайською Народною Республікою і підтримання миру і стабільності в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, — стверджує пресслужба оборонного російського відомства.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?